Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 34 Rijswijk, Station NS - 't Haantje

306 bytes toegevoegd, 8 apr 2022 10:22
Aanvulling.
Gezien de positie van de lijn in het bijbehorende boekje werd de lijn mogelijk niet uitgevoerd door [[Westnederland]], maar door de [[HTM]]. In ieder geval werd een periode er een klein donkergeel Westnederland-busje uit Delft ingezet, dat normaal op lijn 61 reed. Hij voerde geen lijnnummer, maar alleen "RIJSWIJK" met hele hoge/grote letters.
In de [[WN Dienstregeling 1987/1988|dienstregeling 1987/1988]] was de lijn in het busboekje tussen de stadsdiensten in geplaatst. Het is echter onduidelijk of de lijn daardoor ook door [[Westnederland]] werd gereden. De HTM gaf losse dienstregelingen uit. Het was de enige lijn die vertrok van /eindigde bij de andere kant van station Rijswijk, bij de Colijnlaan. Bovendien was het de enige lijn die een lusroute reed in de Plaspoelpolder. En ook de enige die door de Treubstraat reed tussen Volmerlaan en Handelskade. Op een plattegrond uit 1966-67 is wel een WSM-buslijn te zien die door de Treubstraat reed, maar dan tussen Lange Kleiweg (reed over die weg van/naar Delft) en Cort van der Linden straat. Ging ook dóór die straat.
Op [[WN Dienstregeling 1989/1990|28 mei 1989]] vond een kleine routewijziging plaats. De ritten in de tegenspitsrichting gingen voortaan een snellere route rijden, dit hield in dat de route via de Verrijn Stuartlaan en Handelskade werd ingewisseld voor een route over de Volmerlaan. De lus werd dus overgeslagen, maar werd nog wel vermeld in de HTM-dienstregeling van 1992/1993.
94
bewerkingen

Navigatiemenu