Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Limburg 2022

243 bytes toegevoegd, 16 mrt 2022 23:30
Stadsdienst Maastricht
* [[Lijn 12 Maastricht, Boschpoort - Villapark|Lijn 12 (Maastricht Boschpoort - Maastricht Villapark)]]: Deze nieuwe lijn verzorgt voortaan de verbinding tussen Maastricht Boschpoort, het Koningin Emmaplein en Maastricht Villapark. Deze lijn neemt de bediening van lijn 48 over van/naar Boschpoort en de bediening van lijn 9 van/naar Villapark. Van maandag t/m zaterdag overdag wordt 2x/uur gereden met een 8-persoonsbus; in de avonduren en op zondag rijdt deze lijn niet. Villapark krijgt hierdoor een mooie halfuursdienst in plaats van een 20/40-dienst en in Boschpoort gaat de frequentie van maandag t/m zaterdag overdag omhoog van 1x/uur naar 2x/uur. Daar staat tegenover dat zowel Villapark als Boschpoort de rechtstreekse verbinding met de binnenstad verliest en dat in de avonduren en op zondag Boschpoort alleen nog bediend wordt door lijn 8. Door de koppeling met lijn 8 blijft er wel 1x/uur een rechtstreekse verbinding bestaan tussen Villapark en het Station, al wordt deze onaantrekkelijk lang door de omweg via Boschpoort.
* [[Lijn 15 Maastricht Centrum - Eijsden De Bron|Lijn 15 (Maastricht Centrum - Eijsden)]] → [[Lijn 15 Maastricht Station - Eijsden De Bron|Lijn 15 (Maastricht Station - Eijsden)]]: In Maastricht komt het traject tussen het Centrum en het Station te vervallen, in voorbereiding op de toekomstige situatie waarbij het onmogelijk wordt in het centrum te keren via de Boschstraat. Ook gaan er deels elektrische bussen rijden op deze lijn, die makkelijker uit te wisselen zijn met een nieuwe opgeladen bus doordat er nu daadwerkelijk een eindpunt is en geen lusroute. De ritten die door [[Arriva]] zelf gereden worden, worden van maandag t/m vrijdag tot ca. 21:30 uur en op zaterdag de gehele dag voortaan uitgevoerd met een elektrische bus; na ca. 21:30 uur en op zondag blijft wel een dieselbus rijden. Van maandag t/m vrijdag buiten de vakanties wordt de bediening licht uitgebreid. Aan het einde van de ochtendspits gaat de halfuursdienst iets langer door met één extra korte rit van Maastricht Station naar Maastricht MUMC en in de middag begint de halfuursdienst iets eerder met één extra rit van Eijsden naar Maastricht.
* [[Lijn 48 Maastricht Boschpoort - Kanne Plaats|Lijn 48 (Maastricht Boschpoort - Kanne)]] → [[Lijn 48 Maastricht Station - Kanne Plaats|Lijn 48 (Maastricht Station - Kanne)]]: Deze lijn rijdt in Maastricht niet langer naar Boschpoort, maar naar het station. Ook wordt de route in het centrum gewijzigd. In plaats van via de Markt en het Vrijthof en de Tongersestraat of Kommel wordt voortaan in beide richtingen via de Statensingel en het Koningin Emmaplein gereden. De route via Markt, Vrijthof en Tongersestraat wordt alleen nog bediend door lijn 4; de route via Kommel, Vrijthof en Markt wordt alleen nog bediend door lijn 7. De bediening van Boschpoort wordt overgenomen door de nieuwe lijn 12, en ook lijn 8 blijft naar Boschpoort rijden.
ap_users
15.911
bewerkingen

Navigatiemenu