Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 7 Dordrecht, Sterrenburg - Dordtse Kil

1.038 bytes toegevoegd, 19 nov 2021 23:09
k
Geschiedenis
Per [[Dienstregeling concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem 2021|3 januari 2021]] werd de route van [[Lijn 7 Dordrecht, Sterrenburg - Centrum|lijn 7]] doorgetrokken naar Dordtse Kil ter vervanging van de lijnen [[Lijn 8 Dordrecht Dordtse Kil - Sliedrecht Stormrand|8]] en [[Lijn 9 Dordrecht, Centraal Station - Dordtse Kil|9]]. In de daluren en op zaterdag werd de frequentie tussen Sterrenburg en Centrum verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur. Tussen Centrum en Dordtse Kil bleven de bedieningsperioden en frequenties gelijk.
's Avonds en in het weekend, als maar tot het Centrum gereden werd, gingen de ritten voortaan eindigen bij de busgarage aan de Weeskinderendijk.
 
Met ingang van [[Dienstregeling concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem 2022|12 december 2021]] werd op maandag t/m vrijdag overdag en zaterdag na 9.00 uur weer 4x/uur in plaats van 2x/uur gereden tussen het Centrum en Sterrenburg.
Tussen 8.00 en 8.30 uur werd een drietal ritten in kwartiersdienst toegevoegd tussen het centraal station en het Leerpark. In de tegenspitsrichting reden de ritten vanaf Drechtwerk voortaan non-stop naar halte Van Leeuwenhoekweg en vanaf daar de gebruikelijke route verder.
 
In de daluren werd niet langer naar Drechtwerk gereden, met uitzondering van één rit aankomend rond 10.00 uur en twee ritten in een 90-minuten interval in de middag.
's Avonds, op zaterdag voor 9.30 uur en op zondag voor 11.30 uur werd voortaan alleen tussen halte Centrum en Sterrenburg gereden, de rest van de dag bleef wel vanaf/naar de Laan der Verenigde Naties gereden worden door de in het centrum startende/eindigende ritten. Op de vroege zaterdagochtend begonnen daar ook nog twee ritten richting Sterrenburg.
17.678
bewerkingen

Navigatiemenu