Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

NS-bus

250 bytes toegevoegd, 17 dec 2010 21:48
geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:504 (2).jpg|thumb|right|290px|Een bus van Besseling Travel op Almere Oostvaarders als NS-bus op Almere Oostvaarders naar Lelystad Centrum]]Een '''NS-bus''' is een [[bus]] die door [[NS]] wordt ingezet ingehuurd ter vervanging van de reguliere [[trein]]dienst. Dit gebeurt onder andere bij werkzaamheden aan de spoorbaan het spoor of bij verstoringen. Vaak worden er bussen ingezet van een touringcarbedrijfMeestal is hierbij onderscheid in stopbussen die langs alle stations op de route rijden, maar soms ook van huidige vervoerders als Connexxionen snelbussen die de verbinding tussen de grotere stations verzorgen.
In de huidige [[dienstregeling]] wordt op twee verbinding tussen twee stations het gehele jaar Vaak worden er bussen ingezetvan touringcarbedrijf, maar soms ook van andere openbaarvervoerbedrijven zoals Connexxion.
In de huidige [[dienstregeling]] worden op één verbinding tussen twee stations het gehele jaar bussen ingezet. Dit zijn de trajecten is het traject [[Nijverdal]] - [[Nijverdal West]]. In 2009 en 2010 reed er een vaste NS-busdienst tussen [[Lijn 23 Houten, Station Centrum - Station Castellum|Houten-en Houten Castellum]] en [[Nijverdal]] - [[Nijverdal West]].
[[Categorie:Treinvervangend vervoer]]
ap_users
2.180
bewerkingen

Navigatiemenu