Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

S-Bahn München

1.166 bytes toegevoegd, 29 aug 2021 13:51
k
Materieel
== Materieel ==
Op de S-Bahn lijnen worden voornamelijk treinen van het type Baureihe 420 en [[Baureihe 423]] ingezet. De Baureihe 423 kan op alle S-Bahn trajecten worden ingezet. De Baureihe 420 treinstellen worden voornamelijk ingezet op de lijnen [[S2 (München)|S2]], [[S4 (München)|S4]], [[S6 (München)|S6]] en de [[S20 (München)|S20]]. In de alle treinen van de S-Bahn van München is alleen een 2e klas te vinden, al is aan sommige stoelen in de treinen nog te zien wat de 1e klas was.
De treinen van het type Baureihe 423 zullen hebben van binnen een renovatie krijgengekregen. Hierbij krijgen hebben de stellen naast de huidige betere reisinformatie gekregen. De lichtkranten óók zijn vervangen door grote schermen met actuele informatie en wordt er is meer rekening gehouden ruimte voor reizigers met reizigers die bagage mee hebben. Op de plekken waar ruimte is voor fietsen en kinderwagens zijn klapstoelen te vinden. Deze klapstoelen kunnen ook worden gebruikt als stipplaats (staand zitten).Door deze aanpassingen zijn er wel minder zitplaatsen dan voor de renovatie.
Ook is recent begonnen met een test waarbij enkele treinstellen worden uitgerust van Wifi. Dit wordt inmiddels verder uitgerold naar alle stellen van het type BR423.  === Nieuw Materieel ===In verband met de groei van het S-Bahn net van München en de komst van de tweede stammstrecke heeft de S-Bahn meer materieel nodig. Om de eerste groei op te kunnen vangen worden vanaf 2022 stellen van het type BR424 welke eerder dienst hebben gedaan op de S-Bahn Hannover, toegevoegd aan het materieel van de S-Bahn München.  Deze stellen zullen voornamelijk ingezet gaan worden tijdens de spits, aangezien ze geen gelijkvloerse instap hebben. Dit komt doordat de BR424 is gebouwt voor perrons op een hoogte van 76 centimeter terwijl de perrons van de S-Bahn in München 20 centimeter hoger zijn. Naar verwachting zullen de toiletten in deze stellen niet gebruikt kunnen worden, aangezien in dit in andere treinen van de S-Bahn München ook niet mogelijk is.
== Geschiedenis ==
ap_users
747
bewerkingen

Navigatiemenu