Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 58 Zeist Busstation - Maartensdijk Gemeentehuis

140 bytes toegevoegd, 6 mei 2021 21:02
k
geen bewerkingssamenvatting
Op [[:Categorie:Stads- en streekvervoer 1994|29 mei 1994]] werd en reorganisatie afgerond binnen de VSN-groep; het volledige vervoersgebied van de [[Verenigde Autobus Diensten (VAD)|VAD]] werd samengevoegd met het oostelijk deel van [[Centraal Nederland]] en de vestiging Nieuwegein van [[Westnederland]], waarmee de nieuwe vervoersmaatschappij [[Midnet]] ontstond. Op deze datum werd de route in Maartensdijk uitgebreid, de nieuwe route liep voortaan via de Kievitlaan en Dierenriem. Tevens werd de eerste rit in de ochtendspits ingekort, deze ging pas in Bilthoven beginnen i.p.v. Zeist.
Vanaf [[Midnet Dienstregeling Utrecht Amersfoort/Wageningen/Zeist 1995/1996|28 mei 1995]] ging de lijn ook via het AZU-Busstation op de Uithof rijden, zodat reizigers vanuit Zeist en De Bilt ook overdag daar naar toe konden reizen. Slechts twee ritten richting Maartensdijk en één rit richting Zeist in de ochtendspits bleven de meest rechtstreekse route rijden (zonder de route via De Uithof), om de reizigers dan een tijdrovende omweg te besparen. Naar De Uithof zijn de talrijke spitsbussen dan het alternatief.
Op [[Midnet Dienstregeling Regio Zeist/Utrecht-Oost 1996/1997|2 juni 1996]] kwam de route via het AZU alweer te vervallen vanwege het geringere gebruik op deze zijtak. Ook in Bilthoven-Noord werd de route gewijzigd, waardoor de lijn geen afwijkende route meer reed in deze plaats. Ten slotte kwamen de drie overgebleven ritten op zondag te vervallen vanwege de geringere bezetting.
ap_users
86.781
bewerkingen

Navigatiemenu