Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2017

Geen verandering in de grootte, 21 mrt 2021 15:56
Dienstregeling 2017 HCR
'''Algemeen:''' Er wordt een nieuw lijnennet opgezet voor de stadsdelen Mitte en Sodingen. Hierdoor zijn op verschillende lijnen de vertrek- en aankomsttijden gewijzigd en worden verschillende haltes hernoemd.
* [[Lijn 303 Herne, Börnig Dorfstraße - Wanne-Eickel Hauptbahnhof]]
Op [[Lijn 303 Herne, Bahnhof - Wanne-Eickel Hauptbahnhof|deze lijn]] zijn een aantal grote wijzigingen. Alleen de route tussen Wanne-Eickel Hauptbahnhof en de Straßenverkehrsamt blijft ongewijzigd. Vanaf de Straßenverkehrsamt wordt via een directere route door Hibernia naar de Regenkamp gereden. Aldaar wordt er via het metrostation Hölkeskampring en de Düngelstraße naar Herne Bahnhof gereden dat voortaan het eindpunt van deze lijn is; deze route wordt overgenomen van lijn 367. In het centrum van Herne worden twee nieuwe haltes in gebruik genomen, namelijk de Haranni -Gymnasium en de Glockenstraße. Ook aan de frequenties wordt het een en andere gewijzigd. Zo wordt het traject tussen Regenkamp en Herne Wanne-Eikel Hauptbahnhof alleen nog doordeweeks overdag bediend. De bediening van het gebied rondom Feldkamp wordt voortaan verzorgd door lijn 337 en het traject tussen Herne Bahnhof en Börnig wordt overgenomen door lijn 351.
* [[Lijn 311 Herne Bahnhof - Castrop-Rauxel Münsterplatz]]
[[Lijn 311 Herne Zechenring - Castrop-Rauxel Münsterplatz|Deze lijn]] wordt vanaf Herne Bahnhof verlengd naar de Zechenring, voorheen de halte Ilseder Straße. Op deze manier wordt lijn 333 deels vervangen. Bovendien wordt het door de komst van een nieuwe lijn 351 mogelijk een nieuwe routevariant in Sodingen in de route op te nemen. Als laatste vindt een kleine frequentieverlaging op zaterdagochtend plaats.
139.558
bewerkingen

Navigatiemenu