Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Limburg 2021

410 bytes toegevoegd, 19 feb 2021 14:41
geen bewerkingssamenvatting
==== Stadsdienst Venlo ====
* [[Lijn 2 Venlo Station - Blerick Klingerberg|Lijn 2 (Venlo Station - Blerick Klingerberg)]]: De dienstregeling van deze lijn wordt 12 minuten vervroegd, zodat voortaan van/naar Blerick Klingerberg bij station Blerick weer aansluiting geboden wordt op de treinen van/naar Eindhoven en van/naar Nijmegen. Ook worden de ritten van maandag t/m vrijdag '''uit''' Blerick bij station Venlo in de spits 2x/uur en in de daluren 1x/uur gekoppeld aan lijn 5 naar Venlo Centrum en Venlo Noorderpoort; alleen de laatste rit is niet gekoppeld. In de andere richting ontstaat er een goede overstap vanaf lijn 4.
* [[Lijn 4 Venlo, Station - Stalberg (2020)|Lijn 4 (Venlo Station - Venlo Stalberg)]] → [[Lijn 4 Venlo, Station - Stalberg|Lijn 4 (Venlo Station - Venlo Stalberg→ Venlo Noorderpoort → Venlo Station)]]: De lijnnummering van de lusroute Station - Stalberg - Station wordt aangepast. De route tegen de klok in, voorheen lijn 4/5, krijgt over de volledige route het lijnnummer 4. De route met de klok mee, voorheen lijn 5/4, krijgt over de volledige route het lijnnummer 5. In Stalberg wordt niet langer van lijnnummer gewisseld. Tussen ca. 10:30 en 13:30 wordt de frequentie op het traject Station → Vogelhut → Stalberg gehalveerd tot 1x/uur, zodat alle overgebleven ritten de volledige lusroute gaan rijden. Op zondag wordt het traject via de Noorderpoort nog altijd niet bediend: lijn 4 gaat dan alleen van het station via Vogelhut naar Stalberg rijden. Bij station Venlo ontstaat vanaf Stalberg en de Noorderpoort een goede overstap op lijn 2 naar Blerick Klingerberg.* [[Lijn 5 Venlo, Station - Stalberg (2020)|Lijn 5 (Venlo Station - Venlo Noorderpoort - Venlo Stalberg)]] → [[Lijn 5 Venlo, Station - Stalberg|Lijn 5 (Venlo Station - → Venlo Noorderpoort → Venlo Stalberg→ Venlo Station)]]: De lijnnummering van de lusroute Station - Stalberg - Station wordt aangepast. De route tegen de klok in, voorheen lijn 4/5, krijgt over de volledige route het lijnnummer 4. De route met de klok mee, voorheen lijn 5/4, krijgt over de volledige route het lijnnummer 5. In Stalberg wordt niet langer van lijnnummer gewisseld. Tussen ca. 10:30 en 13:30 wordt de frequentie op het traject Stalberg → Vogelhut → Station gehalveerd tot 1x/uur, zodat alle overgebleven ritten de volledige lusroute gaan rijden. Op zondag wordt het traject via de Noorderpoort nog altijd niet bediend: lijn 5 gaat dan alleen van Stalberg via Vogelhut naar het station rijden. De ritten van maandag t/m vrijdag naar de Noorderpoort en Stalberg worden bij station Venlo gekoppeld aan lijn 2 uit Blerick Klingerberg, met uitzondering van de eerste twee ritten en de laatste rit in de ochtendspits. De route via de Noorderpoort en Stalberg wordt van maandag t/m vrijdag in de middag voortaan al vanaf ca. 13:00 2x/uur bediend in plaats van vanaf ca. 15:00; in de andere richting verandert dit niet. 
==== Stadsdienst Roermond ====
* [[Lijn 1 Roermond, Station - Kitskensberg|Lijn 1 (Roermond Station - Roermond Kitskensberg)]]: De route in Kitskensberg wordt gewijzigd. In verband met doorstromingsproblemen in de oude rijrichting, wordt de lusroute voortaan in de omgekeerde richting gereden. De halte ''Van Heutszstraat'' wordt verplaatst naar de overzijde van de weg. De halte ''Kitskensberg'' aan de Keulsebaan wordt vervangen door een nieuwe halte '''t Mozaïek'' in de Sint Wirosingel. In het weekend zijn de ritten niet langer gekoppeld aan lijn 2 van/naar Herten. Er blijft wel een aansluiting bestaan.
* [[Lijn 60 Echt Station - Maria Hoop Hofje|Lijn 60 (Echt - Maria Hoop)]]: Lijn 60 is het nieuwe lijnnummer voor de route tussen Echt Station, Pey, Pepinusbrug, Koningsbosch, Echterbosch en Maria Hoop. Omdat de 8-persoonsbus van lijn 792 vaak te weinig capaciteit bood, gaat hier van maandag t/m vrijdag overdag een grote bus rijden. In de avonduren en in het weekend blijft deze verbinding een [[OV-lijntaxi]]. In Koningsbosch wordt via de nieuwe halte ''Centrum'' gereden in plaats van via de halte ''Op de Driessen'' en ook wordt de halte ''Deuvenpoelweg'' na twee jaar weer in de route opgenomen.
* [[Lijn 61 Roermond Station - Maasbracht Markt|Lijn 61 (Roermond - Echt - Maasbracht)]] → [[Lijn 61 Roermond Station - Echt Station|Lijn 61 (Roermond - Echt)]]: Deze lijn wordt ingekort tot Echt. Het traject tussen Echt en Maasbracht wordt overgenomen door de nieuwe lijn 68 en krijgt voortaan ook in de avonduren een vaste lijndienst.
* [[Lijn 62 Roermond Station - Posterholt Vlodropperweg(2019-2020)|Lijn 62 (Roermond - Herkenbosch - Posterholt)]] → [[Lijn 62 Roermond Station - Posterholt Vlodropperweg|Lijn 62 (Roermond → Herkenbosch → Posterholt→ Roermond)]]: Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De lijnnummering van de lusroute Roermond - Posterholt - Roermond wordt aangepast. De route met de klok mee, voorheen 62/63, krijgt over de volledige route het lijnnummer 62. De route tegen de klok in, voorheen 63/62, krijgt over de volledige route het lijnnummer 63. In Posterholt wordt niet meer van lijnnummer gewisseld. De spitsritten tussen Roermond en Herkenbosch gaan rijden onder de lijnnummers 662 (richting Herkenbosch) en 663 (richting Roermond).* [[Lijn 63 Roermond Station - Posterholt Vlodropperweg(2019-2020)|Lijn 63 (Roermond - Posterholt)]] → [[Lijn 63 Roermond Station - Posterholt Vlodropperweg|Lijn 63 (Roermond → Posterholt → Herkenbosch → Roermond)]]: Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De lijnnummering van de lusroute Roermond - Posterholt - Roermond wordt aangepast. De route met de klok mee, voorheen 62/63, krijgt over de volledige route het lijnnummer 62. De route tegen de klok in, voorheen 63/62, krijgt over de volledige route het lijnnummer 63. In Posterholt wordt niet meer van lijnnummer gewisseld.
* [[Lijn 67 Roermond Station - Echt Station|Lijn 67 (Roermond - Echt)]]: Lijn 67 is het nieuwe lijnnummer voor lijn 60. De frequentie wordt in verband met de geringe reizigersaantallen teruggebracht van 2x/uur naar 1x/uur en de lijn rijdt niet langer in de avonduren en in het weekend. Tussen Roermond en Maasbracht wordt samen met de nieuwe lijn 68 nog steeds een halfuursdienst geboden. In de avonduren en in het weekend moet tussen Maasbracht en Echt met de nieuwe lijn 68 via Stevensweert en Ohé en Laak gereisd worden.
* [[Lijn 68 Roermond Station - Echt Station|Lijn 68 (Roermond - Echt)]]: Lijn 68 is het nieuwe lijnnummer voor de route tussen Roermond, Maasbracht, Stevensweert, Ohé en Laak en Echt. Op alle dagen wordt de hele dag een uurdienst gereden; samen met lijn 67 wordt van maandag t/m vrijdag tot ca. 19:00 een halfuursdienst geboden tussen Roermond en Maasbracht. Deze lijn neemt zodoende tussen Roermond en Maasbracht de helft van de bediening van de oude lijn 60 over, en tussen Maasbracht en Echt de bediening van lijn 61. Op het laatstgenoemde traject wordt nu ook in de avonduren een vaste lijndienst aangeboden.
* [[Lijn 70 Venlo, Station - Greenport|Lijn 70 (Venlo - Brightlands GreenportVenlo)]]: Deze lijn wordt zonder alternatief opgeheven. Met provinciale steun is drie jaar lang geprobeerd de lijn levensvatbaar te krijgen, maar ondanks de aanleg van speciale bushaltes en een overstappunt bleef de lijn te weinig reizigers trekken. De arbeidsmigranten die voornamelijk werken op Greenport maakten weinig gebruik van het openbaar vervoer, mede door concurrerend besloten bedrijfsvervoer tussen station Venlo en Greenport. Op de Brightlandscampus zijn veel minder studenten gekomen dan voorzien; ook zij konden de bus niet vullen. De haltes ''Samuel Morsestraat'', ''Innovatoren-Freshpark'' en ''Brightlands Greenport Venlo'' worden opgeheven.
* [[Lijn 74 Nederweert Sint Rochusstraat - Stramproy Oude Trambaan|Lijn 74 (Nederweert - Stramproy)]]: De rijtijden van deze lijn worden aangepast. Door de lusroutes aan beide uiteinden van de lijn en de geringe mogelijkheid tot het inhalen van vertragingen op de route is het noodzakelijk om van maandag t/m vrijdag voor enkele ritten extra rijtijd toe te voegen. Om toch een regelmatige halfuursdienst te kunnen bieden vanaf station Weert worden in de ochtend twee ritten naar Stramproy en in de middag elf ritten naar Nederweert geknipt bij station Weert. Doorgaande reizigers krijgen hierdoor te maken met overstaptijden tot 28 minuten.
* [[Lijn 78 Baarlo Centrum - Grashoek Pastoor Vullinghsstraat|Lijn 78 (Baarlo - Grashoek)]]: De OV-lijntaxiritten van maandag t/m vrijdag in de avonduren worden een half uur vervroegd. Hierdoor ontstaat ook op deze ritten in Kessel aansluiting met lijn 377.
* [[Lijn 23 Heerlen Zuyderland MC - Ubach over Worms Pastoor Scheepersstraat|Lijn 23 (Heerlen Zuyderland MC - Ubach over Worms)]]: Deze lijn wordt hernummerd in lijn 7. De frequentie tussen Heerlen Station en Ubach over Worms tijdens de vakanties in de daluren en op zaterdag wordt verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur. Wel worden de ritten van/naar het Zuyderland MC op deze momenten bij station Heerlen gekoppeld aan lijn 8 van/naar Ubach over Worms, het nieuwe lijnnummer voor lijn 22, zodat alsnog 2x/uur een reismogelijkheid geboden wordt tussen het Zuyderland MC en Ubach over Worms. De halte ''Tichelbeekstraat'' tussen de haltes Oude Molenweg en Benzenraderweg wordt hernoemd in ''De Tichel''. De andere halte ''Tichelbeekstraat'' behoudt zijn naam.
* [[Lijn 24 Hoensbroek Randweg - Kerkrade Roda-Boulevard|Lijn 24 (Hoensbroek - Kerkrade Roda-Boulevard)]]: Deze lijn wordt opgeheven. De route tussen Hoensbroek, Heerlen Station, Heerlen Zuyderland MC en Kerkrade Parkstad Stadion wordt overgenomen door lijn 2, die in Kerkrade door gaat rijden naar het Busstation en Bleijerheide. In Hoensbroek vervalt de lijnkoppeling bij de halte ''Randweg''; in plaats daarvan wordt altijd doorgereden van/naar het Busstation. Er worden niet langer ritten geknipt in Heerlen. Het traject in Kerkrade tussen het Parkstad Stadion en de Roda-Boulevard wordt opgeheven. Reizigers moeten voortaan bij het Parkstad Stadion overstappen op lijn 46 of lijn 47.
* [[Lijn 25 Heerlen Station - Kerkrade Parkstad Stadion|Lijn 25 (Heerlen - Kerkrade Parkstad Stadion)]]: Deze lijn wordt opgeheven. De route tussen Heerlen Station en Kerkrade Parkstad Stadion via Landgraaf Schaesberg en Kerkrade Gracht wordt in beide richtingen overgenomen door lijn 5; in plaats van via de halte ''Schaesbergerweg'' gaat deze lijn rijden via de nieuwe haltes ''Voskuilenweg'' en ''De Kissel''. De route tussen Heerlen Station en Kerkrade Parkstad Stadion via Heerlen Molenberg wordt in beide richtingen overgenomen door lijn 4. Beide lijnen blijven bij het Parkstad Stadion aan elkaar gekoppeld. De frequentie op zondagochtend voor ca. 11:00 werd wordt verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.* [[Lijn 26 Heerlen Station - Kerkrade Parkstad Stadion|Lijn 26 (Heerlen - Kerkrade Parkstad Stadion)]]: Deze lijn wordt opgeheven. De route tussen Heerlen Station en Kerkrade Parkstad Stadion via Heerlen Molenberg wordt in beide richtingen overgenomen door lijn 4. De route tussen Heerlen Station en Kerkrade Parkstad Stadion via Landgraaf Schaesberg en Kerkrade Gracht wordt in beide richtingen overgenomen door lijn 5; in plaats van via de halte ''Schaesbergerweg'' gaat deze lijn rijden via de nieuwe haltes ''Voskuilenweg'' en ''De Kissel''. Beide lijnen blijven bij het Parkstad Stadion aan elkaar gekoppeld. De frequentie op zondagochtend voor ca. 11:00 werd wordt verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.
* [[Lijn 27 Kerkrade Parkstad Stadion - Herzogenrath Bahnhof|Lijn 27 (Kerkrade Parkstad Stadion - Herzogenrath)]]: Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De laatste twee ritten van/naar Herzogenrath van maandag t/m zaterdag worden omgezet in een [[OV-lijntaxi]]. De laatste vaste rit van Kerkrade Parkstad Stadion gaat eindigen bij Kerkrade Busstation om daar aansluiting te bieden op de eerste [[OV-lijntaxi]]rit naar Herzogenrath, die gaat beginnen bij Kerkrade Busstation. Alle vaste ritten worden voortaan gereden met een 8-persoonsbus.
* [[Lijn 29 Brunssum Wilhelminastraat - Kerkrade Busstation|Lijn 29 (Brunssum - Kerkrade Busstation)]]: Deze lijn wordt opgeheven. De route tussen Brunssum en Hoensbroek wordt overgenomen door lijn 2; in de andere richting blijft lijn 56 de lusroute verzorgen. De route tussen Hoensbroek en Heerlen wordt overgenomen door lijn 4; op dit traject wordt de frequentie op zaterdag overdag verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. De route tussen Heerlen, Eygelshoven en Kerkrade wordt overgenomen door lijn 6, die afwisselend via Haanrade en Lückerheide blijft rijden. In de avonduren en op zondag gaat lijn 6 alleen via Haanrade rijden; het traject tussen Eygelshoven, Lückerheide en Kerkrade wordt dan overgenomen door lijn 9, die op deze momenten vanaf Eygelshoven Centrum tevens wordt doorgetrokken naar station Eygelshoven, Landgraaf Mondo Verde en station Landgraaf. Tegelijkertijd met de hernummering van deze lijn wordt ook lijn 629 hernummerd in lijn 606.
ap_users
15.866
bewerkingen

Navigatiemenu