Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2011

446 bytes toegevoegd, 4 nov 2010 00:12
aanvullingen Arriva, Syntus, Nachtnet Brabant
== Nieuwe Stations ==
* Station [[Sassenheim]] wordt medio 2011 geopend tussen [[Leiden Centraal|Leiden]] en [[Nieuw Vennep]]. Dit station wordt tweemaal per uur bediend door de stoptrein [[Leiden Centraal|Leiden]] - [[Schiphol]] - Hilversum - Utrecht.
* Het defintieve station [[Houten Castellum]] wordt geopend tussen [[Houten]] en [[Culemborg]]. Dit station krijgt een kwartierdienst met de stoptreinen tussen [[Utrecht Centraal|Utrecht]] en [[Tiel]]/[[Breda]].
* In april 2011 wordt station [[Veendam]] heropend. Arriva laat de stoptrein Groningen-Zuidbroek dan doorrijden naar Veendam.
===Noordelijke Nevenlijnen ([[Arriva]])===
*De frequentie van de stoptreinen tussen [[Leeuwarden]] en [[Sneek]] wordt op werkdagen (tot ongeveer 19:00) verhoogd van 2x naar 3x per uur.
*De stoptreinen tussen [[Groningen]] en [[Zuidbroek]] worden de vertrektijden iets aangepast zodat de treinen iedere 15 minuten i.p.v. een onregelmatige 4x/uur rijden.
*De frequentie van de stoptreinen tussen [[Groningen]] en [[Roodeschool]](serie [[treinserie 37600 (2011)| 37600]]) wordt op werkdagen verhoogd van 1x naar 2x per uur.
*De rijtijden en vertrektijden van de stoptreinen tussen [[Groningen]] en [[Delfzijl]] (serie [[treinserie 37700 (2011)|37700]]) worden iets aangepast.
== Oost Nederland ==
*[[Syntus]] gaat een nieuwe stoptrein rijden tussen [[Hengelo]], [[Oldenzaal]] en [[Bad Bentheim]] (D). Deze [[Treinserie 20100 (2011)|serie 20100]] rijdt 1x/uur tot ongeveer 20:00 's avonds.
=== Sporen in Arnhem ===
Net als in 2010 vinden in de zomer van 2011 rondom station [[Arnhem]], gedurende 9 weken aanpassingen plaats aan het station om de 2e grote fase van ''Sporen in Arnhem'' uit te kunnen voeren.
== Zuid Nederland ==
=== Nachtnet Brabant ===
Er vindt overleg plaats over voortzetting van het Het [[Nachtnet Brabant]], ''al dan niet wordt in afgeslankte vorm''voortgezet, per '''dienstregeling 2011''er wordt niet meer gereden in de nacht van donderdag op vrijdag; de directe nachttrein tussen [['s-Hertogenbosch]] en [[Tilburg]] vervalt.
== HSL -Zuid ==*In Het is de bedoeling dat in de loop van dienstregeling 2011 zal er 2x/uur een Fyra zal gaan rijden tussen Amsterdam en Breda. Het streven is deze dienst al in de loop van dienstregeling 2010 in te voerenIn eerste instantie wordt alleen nog tussen Amsterdam en Rotterdam gereden.
*NS heeft aangegeven om, onder regie van het minsterie van Verkeer en Waterstaat, te willen onderzoeken of het mogelijk is Intercity's tussen Den Haag en Eindhoven via de HSL te laten rijden.
*''De Beneluxtrein gaat in 2011 nog niet over de HSL-Zuid rijden en houdt dus de bestaande route via de Oude Lijn.''
== Wijzigingen [[Oude Lijn]] ==
De geplande '''[[Nieuwe lijnvoering Oude Lijn|nieuwe lijnvoering van de Oude Lijn]]''' wordt in 2011 nog niet in 2011 ingevoerd. Ook de dienstregeling voor de Zeeuwse Lijn wordt niet aangepast zolang de Beneluxtrein de bestaande route blijft rijden.
==Bron==
ap_users
2.180
bewerkingen

Navigatiemenu