Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling bassin de mobilité Liège-Verviers 2020

781 bytes toegevoegd, 29 okt 2020 15:27
geen bewerkingssamenvatting
* [[Lijn 717 Verviers Gare Centrale - Welkenraedt Gare]]
De haltes ''AREVA'', ''Plénesses Station'', ''Rue Abot'', ''Rue Grondal'' en ''Rue du Progrès'' worden aan de plaatsnaam Les Plénesses gekoppeld in plaats van aan Andrimont. De halte ''Plénesses Station'' wordt hierdoor hernoemd naar ''Station''. Tevens worden enkele ritten overgenomen door de nieuwe lijn E21. Het betreft de eerste rit vroeg in de ochtend en de laatste rit laat in de middag die een lusroute reden van Verviers Gare Centrale via Henri-Chapelle Rue du Progrès en Andrimont Plénesses Station terug naar Verviers Gare Centrale, en één rit in de ochtendspits die van Verviers Gare Centrale via Andrimont Plénesses Station naar Henri-Chapelle Rue du Progrès reed. Deze ritten reden ook tijdens de schoolvakanties. De twee ochtendritten werden gereden door [[Garage du Perron]]. Met het vervallen van deze ritten wordt [[SADAR]] de enige onderaannemer op deze lijn.
 
== Wijzigingen per 28 oktober 2020 ==
In verband met een herinrichting van de Quai des Ardennes in Liège, die aantrekkelijker moet worden voor niet-gemotoriseerd verkeer, worden enkele haltes verplaatst.
 
* [[Lijn 64 Liège Opéra - Aywaille Gare]]
* [[Lijn 65 Liège Opéra - Remouchamps Gare]]
* [[Lijn 377 Liège Opéra - Comblain-au-Pont Place Leblanc]]
In Liège wordt richting het centrum de halte ''Pont de Belle-Île'' 50 meter verder geplaatst, tegenover de halte de stad uit, en de halte ''Rue de Paris'' 100 meter vroeger geplaatst, onder de spoorbrug. De lijnen [[Lijn 30 Liège Place de la Cathédrale - Embourg Café Lacroix|30]] en [[Lijn 31 Liège République Française - Trooz Gare|31]] blijven gebruikmaken van de oorspronkelijke halte ''Pont de Belle-Île''.
== Wijzigingen per 1 november 2020 ==
ap_users
15.866
bewerkingen

Navigatiemenu