Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 233 Zülpich Bahnhof - Nideggen Dürener Tor

172 bytes toegevoegd, 20 okt 2020 10:04
geen bewerkingssamenvatting
|frequentie_spits=3-5x/dag
|frequentie_spits_vakantie=3x/dag
|frequentie_dal=2-3x2x/dag
|frequentie_dal_vakantie=1-2x/dag
|route=['''Zülpich:''' Stadtmitte - Hoven - Bürvenich -]/['''Nideggen:''' Embken -] Wollersheim - Berg - Stadtmitte
=== Dienstregeling ===
*In de ochtendspits rijden twee ritten van Wollersheim Stupp naar Zülpich Bahnhof, één rit van Bürvenich Wildenburg naar Wollersheim Kreuz en één rit van Embken Kirche naar Nideggen Dürener Tor.
*In de middag rijden zes vijf ritten in een uursdienst van Zülpich Bahnhof naar Wollersheim Stupp. In de middag rijdt één van deze ritten in beide richting tussen Zülpich Bahnhof en Nideggen Dürener Tor. Deze rit rijdt ook in de vakanties.
*Niet alle ritten bedienen de halte Adenauerplatz/Schulzentrum.
== Geschiedenis ==
Op [[Dienstregeling verkeersverbond AVV 2020#Dienstregeling 2020 Rurtalbus|1 januari 2020]] ging het nieuwe lijnennet in de Kreis Düren van start. Hierbij werd het volledige lijnennet overgenomen door de [[Rurtalbus]] ten koste van de [[DKB]] en [[DB Rheinlandbus]]. Op lijn 233 werden in beide richtingen twee ritten tussen Embken Kirche en Nideggen Dürener Tor aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens werd voortaan de halte Düsseldorfer Straße bediend en werd de bedieningsrichting van de haltes Abzweigung Bahnhof en Friedhof omgedraaid. Als laatste werd de halte Römerbad hernoemd in Römerbad/Museum en de halte Adenauerplatz in Adenauerplatz/Schulzentrum.
 
Op [[Dienstregeling verkeersverbond AVV 2020#Dienstregeling 2020 Rurtalbus|12 augustus 2020]] kwam rond het middaguur één rit van Zülpich naar Wollersheim te vervallen.
140.523
bewerkingen

Navigatiemenu