Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 24 Doetinchem Busstation - Emmerich DB

113 bytes verwijderd, 3 aug 2020 17:11
k
geen bewerkingssamenvatting
=== Dienstregeling ===
*Tussen 's-Heerenberg en Emmerich werd alleen van maandag t/m zaterdag overdag 1x/uur gereden. Alle overige ritten doordeweeks, in de avonduren en op zondag reden maar tot 's-Heerenberg.
== Route ==
}}
Nadat In 1999 werd de voormalige busmaatschappij [[Oostnet]], opgesplitst; het overgrote deel werd toen ingelijfd bij de nieuwe maatschappij [[NZHConnexxion]], [[ZWN]] en [[Midnet]] fuseerden tot [[Connexxion]] werd maar het voormalige [[GVM|GVM-deel]] op [[Syntus/OAD Dienstregeling 1999/2000|30 mei 1999]] in de Achterhoek werd omgevormd tot [[Syntus]] dat daarmee ging rijden in de Achterhoek . Deze nieuwe maatschappij nam al het busvervoer over en op de enkele minder rendabele spoorlijnen [[Zutphen]]-[[Winterswijk]] en [[Winterswijk]]-[[Doetinchem]]in dezelfde regio. De buslijnen Met deze splitsing werden daarop ook grotendeels aangepastdiverse wijzigingen doorgevoerd.<br>Zowel het traject als de dienstregeling van '''lijn 24''' Deze buslijn werd niet aangepast, de lijn bleef rijden van het [[Doetinchem Busstation|busstation]] naar 's-Heerenberg/Emmerichechter ongewijzigd voortgezet.
Op [[Dienstregeling concessie Achterhoek 2003|5 januari 2003]] werd de route van deze lijn in Doetinchem doorgetrokken naar [[Lijn 24 Doetinchem De Huet - Emmerich Bahnhof|De Huet]] als vervanging van [[Lijn 23 Borculo Busstation - Doetinchem Sikkeldreef Oost|lijn 23]]. De route en dienstregeling in De Huet en op het traject 's-Heerenberg - Emmerich bleven grotendeels ongewijzigd, op het traject Doetinchem - 's-Heerenberg kreeg [[Lijn 24 Doetinchem De Huet - Emmerich Bahnhof|lijn 24]] het predicaat 'Snelnet' en daarbij kwamen onderweg diverse bushaltes te vervallen, zodat de reizigers sneller op de plaats van bestemming zijn. Dit betrof de haltes ''Esdoornlaan'' in Doetinchem, ''Kepperstraat'' en ''Kersjeslaan'' in Braamt, ''Straub'', ''Kilderseweg'' en ''Schapenweg'' in Zeddam en tenslotte ''Mengelenberg'' in 's-Heerenberg.
ap_users
86.834
bewerkingen

Navigatiemenu