Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling entiteit Vlaams-Brabant 2016

701 bytes verwijderd, 31 mei 2020 19:55
k
geen bewerkingssamenvatting
* [[Lijn 127 Brussel Noord - Ninove Centrum]]
Tijdens het weekeinde wordt deze lijn in Brussel ingekort tot het Weststation. Doorgaande reizigers kunnen hier overstappen op de metroof de overige buslijnen richting Brussel Noord.
* [[Lijn 128 Brussel Noord - Ninove Centrum]]
* [[Lijn 156 Halle Station - Lembeek Malheide]]
De vertrek- en aankomsttijden in de avondspits worden aangepast beter afgestemd aan de eindtijden van de scholen in Halle.
* [[Lijn 161 Geraardsbergen Station - Leerbeek Stelplaats]]
* [[Lijn 231 Brussel Noord - Kapelle-op-den-Bos Station]]
Het aantal ritten tussen Humbeek en Kapelle-op-den-Bos is sterk verminderd, maar de schoolverbinding naar Kapelle-op-den-Bos blijft verzekerdbestaan. Scholieren uit Humbeek en Grimbergen kunnen voor dit traject ook gebruikmaken van schoolbus 533 Vilvoorde – Grimbergen – Humbeek - Kapelle-op-den-Bos. <br>De halte ''Kerk'' in Kapelle-op-den -Bos - Kerk (nabij het Sint-Godelieve-Instituut) wordt niet meer bediend door lijn 231, omwille van de heraanleg van het kerkplein. Doordat er geen rotonde meer is, kan de bus hier niet meer draaien. Scholieren van het Sint-Godelieve-instituut moeten nu afstappen aan de halte Kapelle-op-den-Bos - ''Oudstrijders. Deze halte ligt op 5 minuten wandelafstand van '' en een stukje lopen naar de school. Lijn 231 krijgt een nieuw eindpunt aan de halte Humbeek - Steenstraat, voor de De ritten die Kapelle-op-den-Bos niet bedienen. De reisweg tussen verder dan Humbeek rijden, krijgen hun begin- en Brussel blijft ongewijzigdeindpunt bij de halte ''Steenstraat.
* [[Lijn 232 Brussel Noord - Grimbergen Verbrande Brug]]
Aan de reisweg van deze lijn wijzigt er niets. De dienstregeling wijzigt wellichtjes, omdat de rijtijd wordt aangepast.
* [[Lijn 233 Brussel Noord - Humbeek Steenstraat]]
Door het afschaffen van deze Deze lijn kunnen we het aanbod op lijn 230 sterk verbeteren. Een overstap op tram- en metrolijnen in Brussel is nog steeds mogelijk aan de haltes De Wand of Bockstaelwordt opgeheven. Reizigers uit Humbeek en Grimbergen die naar Jette willen reizen, kunnen overstappen op lijn 820 aan gebruik maken van de halte Strombeek-Bever - Kerk. Reizigers die opstapten aan de haltes Grimbergen Waardbeek en Biesthoek moeten vanaf nu opstappen aan de halte Grimbergen - Stelplaats (voor lijnen 230 en 231 – 232) of aan de halte Meise - Koninklijke Kasteeldreef (voor lijn 260).
* [[Lijn 234 Grimbergen Stelplaats - Kapelle-op-den-Bos Station]]
Omwille van het lage reizigersaantal Deze lijn wordt deze lijn afgeschaft. Hierdoor kunnen we opgeheven vanwege het aanbod op lijn 230 versterken. Reizigers tussen Humbeek en Grimbergen kunnen hun verplaatsing blijven maken met lijnen 230 en 231. Reizigers die tussen Nieuwenrode en Kapelle-op-den-Bos reizen, kunnen gebruikmaken van lijn 260(zeer) geringe aantal reizigers.
* [[Lijn 241 Brussel Noord - Strombeek Drijpikkel]]
Op schooldagen wordt de rit van 07:43 uit Brussel vervroegd naar 07:40. De rit vnuit vanuit Strombeek om 16:21 vertrekt voortaan twee minuten later, om 16:23. Tijdens de schoolvakanties vertrekt de rit van 07:52 uit Strombeek drie minuten later, om 07:55.
* [[Lijn 242 Brussel Noord - Asse Station]]
Richting Asse gaat deze lijn een snellere route via de N9 rijden. Op schooldagen rijden de ritten van 06:44 en 07:21 uit Brussel in Asse verder naar het de halte ''Gemeenteplein''.
* [[Lijn 245 Brussel Noord - Dendermonde Station]]
* [[Lijn 250 Brussel Noord - Puurs Station]]
De vertrek- en aankomsttijden wijzigen, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt. Op schooldagen vertrekt de rit van 06:01 uit Londerzeel 6 minuten vroegerom 05:55.
* [[Lijn 251 Brussel Noord - Malderen Dorp]]
* [[Lijn 260 Brussel Noord - Puurs Station]]
De halte ''Vaart'' in Tisselt wordt afgeschaftopgeheven. Reizigers kunnen voortaan gebruik maken van de halte ''Kerk''.
* [[Lijn 270 Brussel Noord - Keerbergen Kerk]]
* [[Lijn 272 Brussel Noord - Zaventem Luchthaven]]
Buiten de zomervakantie vertrekt de rit van 07:36 vanuit Zaventem vier minuten later: om 07:40.
* [[Lijn 280 Mechelen Brusselse Poort - Grimbergen Verbrande Brug]]
* [[Lijn 282 Mechelen Ziekenhuis - Zaventem Luchthaven]]
Op zaterdag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, met name op het stadstraject in Mechelen. De halte ''Brusselsesteenweg'' wordt richting Mechelen niet meer bediend en het ''Technopolis'' wordt niet meer bediend na 18:00 uur, omdat dit terrein dan afgesloten wordtmiddels een hek.
* [[Lijn 288 Mechelen Station - Londerzeel Station]]
* [[Lijn 289 Mechelen Station - Breendonk Centrum]]
De halte ''J . de Blockstraat'' in Tisselt wordt geschraptopgeheven.
* [[Lijn 310 Aarschot Station - Leuven Station]]
* [[Lijn 337 Leuven Station - Waver Station]]
In Oud-Heverlee rijdt deze lijn niet meer via de Dorpsstraat, maar rechtstreeks over de Waversebaan. De halte haltes in de ''Dorpsstraat'' worden niet meer bediend, maar worden vervangen door nieuwe haltes op de ''Waversebaan''.
* [[Lijn 343 Etterbeek Station - Overijse Sportcomplex]]
De rit van 05:53 uit Hoeilaart vertrekt voortaan 3 minuten later om 05:56.
* [[Lijn 349 Etterbeek Station - Ottenburg Dorp]]
* [[Lijn 390 Tienen Station - Aarschot Station]]
Tussen Tienen en Tielt rijdt deze lijn niet meer via Bunsbeek Centrum, deze route wordt overgenomen door lijn 399. In Meensel-Kiezegem wordt de route aangepast, omdat de bestaande route door langdurige werkzaamheden niet toegankelijk is. Ook het lusrondje via het Atheneum in Tienen wordt minder vaak gereden. Door voorgaande wijzigingen, wijzigen ook de vertrek- en aankomsttijden(lichtjes).
* [[Lijn 399 Tienen Station - Tielt-Winge Woubeek]]
* [[Lijn 461 Brussel Noord - Boom Markt]]
Deze lijn rijdt voortaan rechtstreeks via de Boomsesteenweg en niet meer via het industrieterrein in Willebroek. Op schooldagen wordt de rit van 05:45 uit Boom 9 minuten vervroegd naar 05:34. De rit van 06:15 uit Boom wordt 11 minuten vervroegd naar 06:04 en op woensdag wordt de rit van 15:54 uit Boom 3 minuten verlaat naar 15:57.
* [[Lijn 471 Brussel Noord - Zaventem Luchthaven]]
* [[Lijn 533 Kapelle-op-den-Bos Station - Vilvoorde Station]]
Lijn 533 zal nu Deze lijn gaat ook stoppen aan bij de halte ''Stelplaats'' in Grimbergen - Stelplaats.
* [[Lijn 537 Leuven Station - Overijse Terlanen]]
In Oud-Heverlee rijdt deze lijn niet meer via de Dorpsstraat, maar rechtstreeks over de Waversebaan. De halte haltes in de ''Dorpsstraat'' worden niet meer bediend, maar worden vervangen door nieuwe haltes op de ''Waversebaan''.
* [[Lijn 540 Tienen Station - Kapellen Varenbergstraat]]
* [[Lijn 544 Maleizen Kerk - Sint-Pieters-Woluwe Mater Dei]]
Tijdens Op de woensdagmiddag rit woensdagmiddagrit wijzigen de vertrektijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt.
* [[Lijn 553 Groenendaal Station - Tervuren Heilig-Hart]]
De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg aangepast wordt.
* [[Lijn 600 Leuven, Station - VaartkomEngels Plein]]
Vanaf de Vaartkom wordt de route verlengd naar het Engels Plein. De halte ''Vaartkom'' zelf wordt verplaatst naar de Havenkant ter hoogte van de OPEK. Op zaterdag rijdt deze lijn niet meer voor 10:00 en na 19:00.
* [[Lijn 601 Leuven, Vaartkom Engels Plein - Station]]
Vanaf de Vaartkom wordt de route verlengd naar het Engels Plein. De halte ''Vaartkom'' zelf wordt verplaatst naar de Havenkant ter hoogte van de OPEK. Op zaterdag rijdt deze lijn niet meer voor 10:00 en na 19:00.
* [[Lijn 682 Mechelen Station - Zaventem Station]]
In de Cargozone Machelen wordt de route aangepast. De halte ''Brusselsesteenweg'' wordt richting Mechelen niet meer bediend en het ''Technopolis'' wordt niet meer bediend na 18:00 uur, omdat dit terrein dan afgesloten wordtmiddels een hek.
* [[Lijn 683 Mechelen Station - Zaventem Luchthaven]]
* [[Lijn 511 Rotselaar Dorp - Haacht Don Bosco]]
De ritten van/naar Rotselaar rijden niet meer via Winksele Kerk, de rit van/naar Veltem blijft dit nog wel doen. De ochtendrit vertrekt voortaan 3 minuten later uit Rotselaar, om 07:33.
* [[Lijn 601 Leuven, Engels Plein - Station]]
* [[Lijn 658 Kortenberg Staca - Leuven Station]]
Onder dit lijnnummer rijdt in de spitsuren (spitsri.) een nieuwe buslijn tussen Leuven en Kortenberg. In tegenstelling tot lijn 358 wordt tussen station [[Leuven]] en de halte ''Sellekensstraat'' '''niet''' op tussengelegen haltes gestopt.
== Wijzigingen per 29 oktober 2016 ==
ap_users
86.321
bewerkingen

Navigatiemenu