Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 1987/1988

256 bytes toegevoegd, 1 jul 2010 20:30
geen bewerkingssamenvatting
=== Nieuwe lijnen en stations ===
* Het eerste deel van de [[Flevolijn]] werd geopend. Dit deel bevatte de nieuwe stations [[Almere Muziekwijk]], [[Almere Centrum|Almere CS]] en [[Almere Buiten]]. Het deel naar [[Lelystad Centrum]] was nog niet klaar, er reed alleen een snelle busdienst tussen [[Almere Centrum|Almere CS]] en [[Lelystad Centrum]].* Naast de stations op de [[Flevolijn ]] zijn er nog meer nieuwe stations geopend: [[Maastricht Randwyck]], [[Dalen]], [[Amersfoort Schothorst]] en [['s-Hertogenbosch Oost]]. Om ruimte te maken in de dienstregeling om [[Amersfoort Schothorst ]] te kunnen bedienen, werd station [[Hulshorst]] gesloten.
=== Noord Nederland ===
* Het treinaanbod tussen [[Groningen]] en [[Delfzijl]] en tussen [[Groningen ]] en [[Roodeschool]] werd uitgebreid. Parallelle buslijnen zijn hier verdwenen, waardoor de frequenties verhoogd zijn. Tussen [[Groningen ]] en [[Delfzijl ]] rijdt voortaan van maandag t/m zaterdag overdag elk half uur een trein. Tussen [[Groningen ]] en [[Roodeschool ]] zijn extra spitsritten toegevoegd aan de bestaande uurdienst. De treinen naar [[Roodeschool ]] stoppen niet in [[Sauwerd]].* Tussen [[Groningen]] en [[Leer ]] werd het treinaanbod uitgebreid: in de zomermaanden rijdt hier nu 3x per dag een trein in plaats van 2xper dag.* De lijn [[Zwolle]] - [[Emmen]] is geëlektrificeerd en deels voorzien van dubbelspoor. Hierdoor rijdt er voortaan overdag een sneltrein (, die tussen [[Treinserie 18000 (1987/1988)|serie 18000Zwolle]]) die tussen Zwolle en [[Emmen ]] alleen stopt op [[Ommen]], [[Hardenberg]] en [[Coevorden]].
=== Oost Nederland ===
* De Intercity [[Rotterdam Centraal|Rotterdam CS]] - [[Enschede]] rijdt voortaan ook op maandag- t/m zaterdagavond.* De treindienst [[Zwolle]] - [[Enschede]] werd ingekort tot [[Almelo]]. Tussen [[Almelo]] en [[Hengelo]] reed in de daluren nog maar 1 stoptrein per uur. De dienstregeling tussen [[Zwolle ]] en [[Almelo ]] is een half uur verschoven, waardoor de aansluitingen in [[Zwolle ]] naar [[Groningen]] en [[Leeuwarden]] zijn verbeterd.
* De treindienst [[Zutphen]] - [[Hengelo]] - [[Enschede]] is op werkdagen een half uur verschoven, zodat in [[Zutphen]] aansluiting wordt geboden op de altijd rijdende Intercity.
* De treinen [[Zwolle]] - [[Roosendaal]] stoppen voortaan in [[Dieren]] maar niet meer in [[Elst]].
* Tussen [[Tiel]] en [[Arnhem]] rijdt voortaan elk uur een trein, die verder rijdt naar [[Arnhem Velperpoort]]. Voor [[Nijmegen]] moet in [[Elst ]] worden overgestapt. De rechtstreekse verbinding [[Tiel ]] - [[Nijmegen ]] wordt alleen in de spitsuren geboden. De tijden zijn ook aangepast.* De stoptrein [[Rotterdam Centraal|Rotterdam CS]] - [[Arnhem]] rijdt niet meer door naar [[Nijmegen]].
=== West Nederland ===
* De Intercity [[Rotterdam Centraal|Rotterdam CS]] - [[Enschede]] rijdt voortaan ook op maandag- t/m zaterdagavond.* Door de opening van de [[Flevolijn]] zijn de tijden van de treinen tussen [[Hilversum]] en [[Amsterdam Centraal|Amsterdam CS]] aangepast.* De frequentie tussen [[Weesp]] en [[Amsterdam Centraal|Amsterdam CS]] is verhoogd naar 6 stoptreinen per uur, waarvan er 2 niet stoppen in [[Diemen]]. In de spitsuren rijden er zelfs 8 stoptreinen per uur, waarvan 4 zonder stop in [[Diemen]].* De treinen [[Amsterdam Centraal|Amsterdam CS]] - Brussel rijden voortaan met nieuw materieel, met gele rijtuigen met een bordeaux-rode band. Er wordt voortaan elk uur gereden.* Station [[Rotterdam Centraal|Rotterdam CS]] is uitgebreid met een nieuw 7e perron.
* Station [[Dordrecht]] is voorzien van een derde perron, en de perrontunnel is doorgetrokken naar de achterzijde van het station.
=== Zuid Nederland ===
* De trein [[Roermond]] - [[Nijmegen]] rijdt 1x per uur door naar [[Arnhem]] met stop in [[Elst]], waar een goede aansluiting wordt geboden op de trein naar [[Tiel]] en vv.
* De treinen [[Kerkrade Centrum]] - [[Maastricht]] en [[Roermond]] - [[Maastricht]] rijden voortaan door naar [[Maastricht Randwyck]]. Ook de treinen naar [[Liege-Guillemins|Luik ]] stoppen op dit station.* De dienstregeling van de stoptreinen tussen [[Nijmegen]] en [['s-Hertogenbosch]] is aangepast door de opening van [['s-Hertogenbosch Oost]]. In [[Nijmegen ]] wordt aansluiting gegeven op de treinen naar [[Zwolle]] in plaats van die naar [[Utrecht Centraal|Utrecht CS]].
=== Overig ===
* Veel treinen in de late avonduren zijn aangepast. Op sommige trajecten rijdt een trein meer, op andere trajecten een trein minder.
* Sinds september 1986 rijdt tussen [[Utrecht Centraal|Utrecht CS]] en Raamsdonksveer een comfortabele Sneltreinbus. Er wordt ieder uur gereden.
[[Categorie:Dienstregeling naar jaar]]
ap_users
17.051
bewerkingen

Navigatiemenu