Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 10 Maastricht Station Noord - Gulpen Busstation

194 bytes toegevoegd, 3 jun 2019 17:05
Geschiedenis
Op [[Dienstregeling concessie Limburg 2017|11 december 2016]] ging de volgende concessie [[Concessie Limburg (2017-2031)|Limburg]] van start, die nu de volledige provincie besloeg. Na het debacle met [[Abellio]] werd de concessie aan de tweede winnaar gegund: [[Arriva]]. Het lijnennet van [[Veolia Transport]] werd hierbij flink aangepast, waarbij het [[visgraatmodel]] de basis voor het lijnennet vormt.<br>Delen van de voormalige buslijnen [[Lijn 9 Maastricht Potteriestraat - Bunde Station|9]] en [[Lijn 10 Maastricht, Potteriestraat - Academisch Ziekenhuis|10]] werden gekoppeld aan [[Lijn 150 Gulpen Busstation - Maastricht Station|lijn 150]], waarmee een nieuwe radiale lijn in Maastricht ontstond. De bediening werd tevens opgewaardeerd naar een volledige bediening met overdag een kwartierdienst en in de avond een halfuursdienst.
Op [[Dienstregeling concessie Limburg 2018|10 december 2017]] werden enkele wijzigingen doorgevoerd. Als eerste ging deze lijn altijd van en naar Maastricht Noord rijden tot circa 22:00, maar na dit tijdstip kwamen de ritten te vervallen. Ook ging deze lijn op zondag overdag elk half uur van en naar Gulpen rijden. De korte ritten overdag werden grotendeels ingekort tot het Forum MECC en in de avonduren tot Heer. Bovendien werd halte ''Rijksweg'' in Gulpen hernoemd naar ''Brouwerij'' en werd halte ''Militair Kerkhof'' in Margraten hernoemd naar ''Amerikaanse Begraafplaats''.
Op [[Dienstregeling concessie Limburg 2019|9 december 2018]] werd de dienstregeling nogmaals aangepast. In de avonduren werd de frequentie tussen Forum MECC en Heer verlaagd naar 1x per uur en op zondag overdag werd de frequentie naar Gulpen verlaagd van 2x per uur naar 1x per uur. Op het stadstraject in Maastricht bleef de lijn op zaterdagavond wel langer doorrijden. Onderweg kwam ook Bovendien werd de halte bij ''Honthem te vervallen'' tussen Cadier en Keer en Margraten opgeheven.
ap_users
15.846
bewerkingen

Navigatiemenu