Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dordrecht

153 bytes toegevoegd, 22 apr 2010 22:15
Openbaar Vervoer: aangepast n.a.v. nieuw busstation
|concessie=[[Concessie DAV-gebied]], [[Concessie Streekvervoer SRR overig]], [[Concessie West-Brabant]]
|vervoerders=[[Arriva]], [[Qbuzz]], [[Veolia Transport]]
|vorm=perronbusstationeilandbusstation
|type=statisch
}}
Het busstation van Dordrecht is een groot [[statisch busstation]] naast het centraal station van Dordrecht. Op het busstation is een ''Arriva Store'' gevestigd waar reizigers terecht kunnen voor informatie en het kopen van vervoerbewijzen voor bus en trein.
 Op 6 oktober Het vernieuwde busstation, dat voorzien is van een grote verbouwing overkapping, is op 28 april 2010 geopend als eerste deel van de vernieuwing van het busstation stationsgebied van start gegaan en zijn de bussen verhuist naar een tijdelijk busstationDordrecht.De lijnen 2, 3, 4, 5 en 7 ri. centrum halteren tegenover het station langs de Burgemeester de Raadtsingel, komende uit het centrum halteren deze lijnen aan de Stationsweg. Naast de fietsenstalling ligt halteperron met vier dynamische halteplaatsen waar de streeklijnen en lijn 10 gaan vertrekken. In de daluren vertrekken ook de ritten van lijn 7 naar industriegebied Dordtse Kil hier.[[Afbeelding:DordrechtCS_tijdelijk061009DordrechtCS.svg|thumb|290px|right|Perronindeling]]
Het huidige busstation van Dordrecht is in 1997 aangelegd als tijdelijk busstation na de introductie van het [[driebussensysteem]]. Dit systeem vereiste meer ruimte dan destijds beschikbaar was op het Stationsplein.
In de loop van 2006 kreeg het busstation een kleine opknapbeurt: verzakkingen werden verholpen en de abri's vervangen. Eind 2008 werden dynamische reizigersinformatie-panelen geplaatst, waardoor de perron-indeling wijzigde: in plaats van 8 haltes met letter waren er sindsdien vier perrons met elk een letter. Twee van deze perrons telden drie halteplaatsen.
Op 6 oktober 2009 ging een grote verbouwing van het busstation van start en verhuisden de bussen naar een tijdelijk busstation.
De lijnen 2, 3, 4, 5 en 7 ri. centrum halteerden tegenover het station langs de Burgemeester de Raadtsingel, komende uit het centrum halteerden deze lijnen aan de Stationsweg. Naast de fietsenstalling lag een halteperron met vier dynamische halteplaatsen waar de streeklijnen en lijn 10 vertrokken. In de daluren vertrokken ook de ritten van lijn 7 naar industriegebied Dordtse Kil hier
== Zie ook ==

Navigatiemenu