Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

GTW

81 bytes toegevoegd, 9 dec 2018 21:45
k
geen bewerkingssamenvatting
| tractie = Diesel, dieselelektrisch, elektrisch
| snelheid = max. 140 km/uur
| vervoerders = [[Veolia]], [[Arriva]], [[Connexxion]], [[Hermes]] (als [[Breng]]), [[Qbuzz]]
| 1eklaszitplaatsen =
| 2eklaszitplaatsen =
}}
''Voor de voormalige vervoerder Gelderse Tramwegen (afkorting GTW) klik [[Gelderse Tramwegen|hier]].'' <br><br>
'''GTW''' staat voor '''G'''elenk'''t'''rieb'''w'''agen. Deze treinstellen zijn gebouwd door de Zwitserse treinfabrikant [[Stadler Rail]] en zijn in Nederland in gebruik bij [[Arriva]], [[Breng]] en [[BrengQbuzz]]. [[Stadsregio Arnhem-Nijmegen]] heeft in afwijking tot andere aanbestedingen van concessiegebieden in het openbaar vervoer, voor de treindienst de ''GTW'' als een specifiek treintype voorgeschreven. Vervoerders mogen geen ander materieel bestellen.
GTW-stellen kunnen in diverse lengtes geleverd worden. Opvallend aan deze treinen is de aparte motorbak, de zogenaamde ''powerpack''. GTW's zijn er in zowel elektrische als dieselelektrische uitvoering, waarbij alleen de motorbak verschilt. Door deze modulaire opzet zijn veel verschillende samenstellingen mogelijk en is het ook mogelijk om achteraf een extra bak aan een bestaand treinstel toe te voegen.
==Typeaanduidingen in Nederland==
Hoewel de typeaanduiding GTW is, gebruiken Arriva, Breng en Veolia Transport eigen namen voor de treinen. Bij Arriva heet dit model '[[Spurt]]', bij Breng '[[GTW Breng]]' en bij Veolia Transport was '[[Velios]]' de benaming. Arriva heeft zowel de elektrische versie als de dieselversie in gebruik. Breng gebruikt alleen de dieselversie. Veolia had zowel de elektrische als dieselversie, Connexxion gebruikte alleen de elektrische variant. Inmiddels zijn de treinstellen van Veolia en Connexxion overgenomen door Arrivaen de stellen van Arriva op de MerwedeLingeLijn door Qbuzz.
Arriva organiseerde een wedstrijd waarbij reizigers de stellen namen kon geven van bekende mensen uit de omgeving. Veolia nam dit idee over voor de treinen in Limburg. Voor de Breng stellen werden twee wedstrijden georganiseerd. Zo heeft men alle Breng-stellen voor een tweede "Breng mij naar"-serie voorzien.
17.664
bewerkingen

Navigatiemenu