Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Sjabloon:SaldoInfo

424 bytes toegevoegd, 22 okt 2018 17:20
geen bewerkingssamenvatting
==== Opstaptarief ====
Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,900 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,594. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen in bezit van een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting.
{{#switch:{{{concessie}}}|#standaard=
==== Kilometertarief ====
Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de begin- en de eindhalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.
|Stadsvervoer Lelystad=
==== Rittarief ====
In tegenstelling tot de meeste andere concessies wordt in Lelystad een vast rittarief gehanteerd dat bovenop het opstaptarief komt. Er kan binnen 35 minuten worden overgestapt op een andere lijn. Voor de bestemmingen Larserpoort en vliegveld wordt een hoger tarief gehanteerd. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per rit.
}}
{{#switch:{{{concessie}}}
|#Standaard='''Er zijn geen kilometertarieven voor deze concessie gevonden.'''
141.122
bewerkingen

Navigatiemenu