Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 4 Dordrecht, Wielwijk - Staart

8 bytes verwijderd, 16 okt 2018 17:38
k
Robot: automatisch tekst vervangen (-het Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem gebied +de [[Concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem (2019-2026)|Drechtsteden, Molenlanden en Gor...
Als onderdeel van de reconstructie van de Oranjelaan werden per [[Dienstregeling concessie DAV-gebied 2018#Wijzigingen per 10 september 2018|10 september 2018]] de definitieve halteplaatsen in gebruik genomen. De oorspronkelijke halte ''Noordendijk'' richting Wielwijk, ter hoogte van de kruising met de Noordendijk, kwam hierbij te vervallen. Gelijktijdig werd de 300 meter noordelijker gelegen halte ''Parklaan'' hernoemd tot ''Noordendijk''.
Met ingang van [[Dienstregeling concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem 2019|9 december 2018]] nam [[Qbuzz]] het vervoer in het de [[Concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem (2019-2026)|Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem]] gebied over van [[Arriva]]. [[Lijn 4 Dordrecht Amstelwijck - Dordrecht Staart-Oost / Papendrecht Wilgendonk|Lijn 4]] werd vanaf Ziekenhuis Amstelwijck doorgetrokken naar een nieuw eindpunt aan de Laan van Europa. In de spitsuren werd hiervandaan voortaan doorgereden naar Dordtse Kil III via de voormalige route van [[Lijn 8 Dordrecht, Staart - Amstelwijck|lijn 8]].
Na de Staart-West werd lijn 4 in tweeën gesplitst: de helft van de ritten reed voortaan naar de Staart-Oost en ging daar in twee richtingen van/naar de halte Baanhoekweg rijden. De andere helft van de ritten reed voortaan via Papendrecht Westpolder en Molenvliet naar Papendrecht Wilgendonk. In de maanden april tot en met oktober reden de ritten naar de Staart-Oost voortaan tussen 9.00 uur en 19.00 uur verder naar de Hollandsche Biesbosch.
Op zaterdag reed de eerste rit voortaan een half uur later, maar liep ook de kwartiersdienst een half uur langer door. Doordeweeks werd voortaan altijd elk kwartier gereden op het traject van Amstelwijck tot aan de Staart-Oost.
79.349
bewerkingen

Navigatiemenu