Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Help:Tariefpagina

2 bytes verwijderd, 22 sep 2018 21:39
geen bewerkingssamenvatting
Deze pagina geeft uitleg over het verwerken van tarieven op lijnpagina's met behulp van de tariefsjablonen. De tariefsjablonen dien je alleen bij huidige lijnen te plaatsen. Indien een lijn op voormalig wordt gezet moet je eraan denken om ook het tariefsjabloon worden verwijderdte verwijderen.
== Tarieven op een lijnpagina ==
Het vermelden van de lijst aan tarieven op een lijnpagina is zeer eenvoudig. Hiervoor hoef je alleen het <u>[[Sjabloon:TariefInfo]]</u> te gebruiken. Het sjabloon maakt alleen gebruik van een concessieparameter. Achter deze parameter kun je de concessienaam zonder jaartallen invullen. Indien een lijn onder meerdere concessies valt, kun je de parameter concessie2 gebruiken. Er verschijnt dan automatisch een waarschuwing dat er afwijkende tarieven op de lijn kunnen gelden. Het sjabloon kun je direct plaatsen onder het kopje dienstregeling of de inleidende zin. Er hoeft geen enter te worden gebruikt. Hieronder is een voorbeeld van het gebruik van het tariefsjabloon weergegeven. Voor de buurtbuslijnen wordt op dit moment nog aan een oplossing gewerkt. Aangezien aangezien op deze lijnen vaak aparte tarieven gelden.
<pre>{{TariefInfo|concessie=Veluwe|concessie2=Arnhem Nijmegen}}</pre>
=== Abonnementen en Wagenverkoop ===
Voor zowel de abonnementen als wagenverkoop wordt gebruik gemaakt van aparte tariefpagina 's die je dient te voorzien van een InfoBox. Het type InfoBox is afhankelijk van het type vervoersbewijsvervoerbewijs:
*Voor abonnementen kun je gebruik maken van het [[Sjabloon:Abobox]].
*Voor wagenverkoop kun je gebruik maken van het [[Sjabloon:Kbox]].
Beide sjablonen kennen dezelfde parameter. Het verschil zit hem uitsluitend in de categorieën die worden gegenereerd door de InfoBox. De parameter parameters die je kan invullen zijn als volgt:
*De '''parameter abonnement''' wordt gebruikt voor de naam voor het abonnement of kaartje.
ap_users
17.232
bewerkingen

Navigatiemenu