Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Verkeersverbond VOS

3 bytes toegevoegd, 18 sep 2018 14:01
geen bewerkingssamenvatting
De stadsdienst van Osnabrück en het aangrenzende Belm worden uitgevoerd door de [[Stadtwerke Osnabrück]]. De lijnen in de gebied hebben geen voorloopnummer. In 1996 toen de VOS werd opgericht bestond het gebied van de verkeersverbond alleen uit dit centrale gebied. Het doel van VOS was om één samenhangend OV-netwerk te creeëren voor zowel de Landkreis Osnabrück als de Stadt Osnabrück. In 1998 werden de overige regio's van de Landkreis Osnabrück bij de VOS gevoegd.
=== VOS Nordost ===
Het gebied Nordost wordt gevormd door de gemeenten Bad Essen, Bohmte en Ostercappeln. De meeste lijnen in het gebied worden voornamelijk uitgevoerd door [[Gottlieb]], de [[VLO]], de [[Weser-Ems Bus]] en [[Winkelmann]]. Het centrale knooppunt van de regio bevindt zich bij het station van Bohmte waar ook het hoofdkantoor van de VLO is gevestigd. De lijnen in de gebied hebben het voorloopnummer 2 gekregen.
=== VOS Ost ===
Het gebied kent de stad Melle ZOB als belangrijkste knooppunt in de regio. In de regio VOS Ost zijn de vervoerders [[Schrage]] en [[Weser-Ems Bus]] actief. De lijnen in de gebied hebben het voorloopnummer 3 gekregen.
139.583
bewerkingen

Navigatiemenu