Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie GD (2010-2019)

573 bytes verwijderd, 3 apr 2010 20:41
Gewijzigde verdeling
==Gewijzigde verdeling==
De concessies in Groningen en Drenthe zijn sinds de laatste aanbesteding in 2009 anders ingedeeld. Al het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe is in één concessie aanbesteed, met uitzondering van een aantal treinvervangende [[Hoogwaardig Openbaar Vervoer| (HOV)-lijnen]] en al het kleinschalige openbaar vervoer. namelijk:
Voorheen waren het streekvervoer ten zuiden van Emmen incl. de stadsdienst *''Concessie GD'' ''(één concessie voor alle "grote" stads- en streeklijnen)'' *''[[concessie Zuidoost Concessie HOV Groningen-Drenthe]]) en het streekvervoer van en naar Meppel en Hoogeveen incl. '' ''(één lijnconcessie voor de stadsdiensten ([[Concessie Noordoost Overijssel zogenaamde treinvervangende buslijnen in Groningen en Zwolle|Concessie Drenthe)''NOOD*'')]] aparte concessiegebieden. Deze werden uitgevoerd door [[ConnexxionConcessie Kleinschalig OV Groningen-Drenthe]]. Het overige streekvervoer in Drenthe '' ''(incl. stadsdienst Assen), buurtbus en al het stads- taxi's zijn verdeeld over een aantal regio's en streekvervoer in Groningen viel voorheen onder de concessie GGD, uitgevoerd door [[Arriva]].taxibedrijven)''
Het kleinschalig openbaar vervoer bestaat uit de Regiotaxi, Treintaxi, Servicebus en de Buurtbus grootste gedeelte van het stads- en Lijntaxi. Deze zijn gezamenlijk aanbesteed met streekvervoer is op 28 mei 2009 door het Wmo[[OV Bureau Groningen-vervoer (gehandicaptenvervoer e.d.) en leerlingenvervoer Drenthe]] gegund aan [[Qbuzz]] ten koste van alle gemeenten in Groningen Arriva en Drenthe (mConnexxion.u.vDit was met name voor Arriva een zware klap, omdat ze een derde van haar vervoersgebied kwijtraakte waar ze bovendien een lange geschiedenis had. De concessie voor de gemeente Groningen). Met deze gezamenlijke aanbesteding hopen de gemeenten [[Qliner]]s 305, 314 en het 327 is toegewezen aan [[Arriva Touring]] <ref>OV -Bureau Groningen-Drenthe[http://www.ovbgd.nl/ov-bureau/nieuwsarchief/item/transferia/?tx_bwovbcontent_pi1%5Bpid%5D=43 Concessies openbaar vervoer in Groningen en Drenthe gegund ]] meer en kwalitatief beter </ref>. De exploitatie van het kleinschalig (openbaar) vervoer te realiserenis toebedeeld aan diverse taxibedrijven.
Het kleinschalig vervoer is opgedeeld in zes regionale concessies: Noord-Groningen, Oost-Groningen, Zuidwest-Groningen, Haren en Noord-Drenthe, Zuidoost-Drenthe en Zuidwest-Drenthe. Hierdoor is het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe verdeeld over meerdere vervoersmaatschappijen. ===Voormalige verdeling=== Het grootste gedeelte van Voorheen waren het stads- en streekvervoer is op 28 mei 2009 door het ten zuiden van Emmen incl. de stadsdienst ([[OV Bureau Groningen-concessie Zuidoost Drenthe]] gegund aan [[Qbuzz]] ten koste ) en het streekvervoer van Arriva en Connexxion. Dit was met name voor Arriva een zware klap, omdat ze een derde van haar vervoersgebied kwijtraakte waar ze bovendien een lange geschiedenis hadnaar Meppel en Hoogeveen incl. De concessie voor de stadsdiensten ([[QlinerConcessie Noordoost Overijssel en Zwolle|Concessie ''NOOD'')]]s 305, 314 en 327 is toegewezen aan aparte concessiegebieden. Deze werden uitgevoerd door [[Arriva TouringConnexxion]] <ref>OV-Bureau Groningen-. Het overige streekvervoer in Drenthe [http://www(incl.ovbgd.nl/ovstadsdienst Assen), en al het stads-bureau/nieuwsarchief/item/transferia/?tx_bwovbcontent_pi1%5Bpid%5D=43 Concessies openbaar vervoer en streekvervoer in Groningen en Drenthe gegund viel voorheen onder de concessie GGD, uitgevoerd door [[Arriva]]</ref>. De exploitatie van het kleinschalig vervoer is toebedeeld aan diverse taxibedrijven.
== Lijnennet ==
ap_users
17.094
bewerkingen

Navigatiemenu