Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie GD (2010-2019)

583 bytes verwijderd, 30 apr 2018 22:53
Linkjes sturen je niet direct naar de juiste plaats met info
|opvolger=[[Concessie GD (2020-2029)|GD]]
}}
De '''concessie GD''' omvat het "grote" stads- en streekvervoer in de provincies Groningen en Drenthe, en is de meest omvangrijke en duurste aanbestede concessie van Nederland. De concessie bestaat uit 5636 haltes.<ref>KpVV [http://www.kpvv.nl/KpVV/KpVV-Overige-Content/KpVV-Overige-Content-Media/Bijlagen-publicaties/Concessieposter-Regionaal-openbaar-vervoer-2013pdf.pdf Poster regionaal openbaar vervoer 2013]</ref>
== Gewijzigde verdeling ==
De huidige verdeling is:
; GD-concessie: Omvat het "grote" streekvervoer in de provincies Groningen en Drenthe inclusief het stadsvervoer in de stad Groningen, Emmen en een stadslijn in Assen. Deze concessie is op 28 mei 2009 door het [[OV Bureau Groningen-Drenthe]] aan [[Qbuzz]] gegund ten koste van Arriva en Connexxion. Dit was met name voor Arriva een zware klap, omdat het een derde van zijn vervoersgebied kwijtraakte waar ze bovendien een lange geschiedenis had.<ref>OV-Bureau Groningen-Drenthe [http://www.ovbgd.nl/ov-bureau/nieuwsarchief/item/transferia/?tx_bwovbcontent_pi1%5Bpid%5D=43 Concessies openbaar vervoer in Groningen en Drenthe gegund]</ref>.
; [[Concessie HOV Groningen-Drenthe]]: Lijnconcessie voor de snelste busverbinding tussen Groningen - Drachten, uitgevoerd door [[Arriva Touring]].
Verder worden er voornamelijk in de ochtendspits versterkingsbussen ingezet van onder andere [[Arriva Touring]], Dalstra Reizen, Dorenbos en [[Drenthe Tours]].
 
== Documenten ==
* [http://www.ovbgd.nl/fileadmin/user_upload/definitief_PvE_aanbesteding_Groningen_-_Drenthe_versie_1_3.pdf Programma van Eisen]
== Dienstregelingen per jaar ==
* [[Dienstregeling concessie GD 2017|Dienstregeling 2017]]
* [[Dienstregeling concessie GD 2018|Dienstregeling 2018]]
 
{{bron|bronvermelding=<references/>}}
[[Categorie:Concessie|G]]
140.969
bewerkingen

Navigatiemenu