Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 331 Velp Zuid - Nijmegen Weezenhof

522 bytes toegevoegd, 4 dec 2017 20:24
dienstregeling 2018
{{Nieuwedrgl1}}
{{LijnInfo
|type=snelbus
|frequentie_spits=4-8x/uur
|frequentie_spits_vakantie=2-4x/uur
|frequentie_dal=4x/uur|frequentie_dal_vakantie=2-4x/uur
|frequentie_zaterdag=0-4x/uur
|frequentie_zondag=0-2x/uur
=== Dienstregeling ===
*Standaard wordt Doordeweeks rijdt in de spits viermaal per uur tussen station Arnhem en de Nijmeegse wijk Weezenhof gereden. *'s Avonds en een bus op zondag rijdt lijn 331 tweemaal per uur op dit het gehele traject.*Het traject tussen Velp Zuid en station Arnhem wordt alleen doordeweeks overdag bereden met een frequentie van viermaal per uur.*Buiten In de vakantieperiodes ochtendspits rijdt in de ochtendspits er echter achtmaal per uur een bus vanaf de Weezenhof naar de halte Hunnerpark (op maandag Canisiussingel) en in Nijmegen; in de middagspits rijdt er achtmaal rijden acht ritten per uur een bus in de omgekeerde richting.*In Tussen de vakantieperiodes wordt tijdens de daluren spitsen in rijdt er tweemaal per uur gereden een bus op het gehele traject, tussen Velp Zuid en station Arnhem Centraal en tussen Plein 1944 te Nijmegenen de Weezenhof aangevuld tot een kwartierdienst. In de zomervakantie gebeurt dit ook * 's Avonds en in het weekend rijdt er tweemaal per uur een bus tussen station Arnhem Centraal en de spits en op zaterdagWeezenhof.*Op koopzondagen in Nijmegen zaterdag rijden extra er twee toegevoegde ritten per uur tussen Plein 1944 en de Weezenhof. Vanaf de Weezenhof Op koopzondagen rijden er ook extra bussen op dit traject: vanaf het middaguur twee toegevoegde ritten naar Plein 1944 tot ongeveer circa 15:00 tweemaal per uur. Vanaf dat moment richting Plein 1944; daarna rijden er twee toegevoegde ritten per uur in omgekeerde richting.* 's Avonds en in het weekend wordt er niet gereden tussen Velp Zuid en station Arnhem Centraal.*Van zaterdag tot en met maandag wordt tot 20:00 uur er niet via de Burchtstraat gereden, maar via de Singels. De toegevoegde Echter, de ritten op koopzondagen doen van/naar de haltes Smetiusstraat en Weezenhof die Plein 1944 wel aan, evenals als begin- of eindpunt rijden de normale route.* Tijdens de vakantieperiodes rijden er in de spits geen toegevoegde ritten tussen Plein 1944 de halte Hunnerpark te Nijmegen en de Weezenhof . Tussen Velp Zuid en station Arnhem Centraal rijden er tussen de spitsen in die in spits slechts twee ritten per uur.* In de zomervakantie rijdt er doordeweeks de vakantieperiodes rijdenhele dag maar tweemaal per uur een bus tussen Velp Zuid en Plein 1944 te Nijmegen.*Lijn 331 is een sneldienst en bedient onderweg niet alle haltes. Diverse andere buslijnen nemen die stops over: [[Lijn 7 Arnhem, Rijkerswoerd - Geitenkamp|lijn 7]] binnen Arnhem, [[Lijn 14 Arnhem Centraal Station - Nijmegen Brakkenstein|lijn 14]] rondom Elst en de lijnen [[Lijn 2 Nijmegen, Lindenholt West - Sint Maartenskliniek|2]] en [[Lijn 99 Nijmegen Centraal Station - Uden Busstation|99]] tussen station Nijmegen en station [[Nijmegen Dukenburg]].
== Route ==
Lijn 31 werd flink uitgebreid omdat dit een nieuwe [[HOV]]-lijn tussen Arnhem en Nijmegen moest gaan worden. De frequentie van de buslijn werd verdubbeld: van maandag tot en met zaterdag overdag werd elk kwartier gereden; 's avonds en in het weekend elke dertig minuten. De route door De Laar Oost werd overgelaten aan de Arnhemse [[Lijn 4 Arnhem, Centraal Station - Elderveld / Schuytgraaf|stadslijn 4]]; de oude route via het viaduct Kroonse Wal keerde terug. In Elst werd via Westeraam en de Rijksweg Zuid gereden; de westkant van Elst werd niet meer aangedaan. De uitgebreide route door Oosterhout bleef nog wel in stand. Te Arnhem ging lijn 31 doordeweeks overdag alternerend doorrijden naar de Brekelenkampstraat en IJsseloord 2. In Nijmegen werd de stadsdienst naar de Weezenhof overgenomen van [[Lijn 2 Nijmegen, Weezenhof - Plein 1944|lijn 2]]. Lijn 31 reed als sneldienst en deed niet alle haltes aan. In het bijzonder werd tussen station Nijmegen en station Nijmegen Dukenburg alleen bij de halte Neerbosscheweg gestopt. Op 15 december 2013 werd lijn 31 vernummerd tot lijn 331. De ritten naar de halte Brekelenkampstraat te Arnhem werden verlengd naar Velp Zuid. Het lijnnummer in de 300-serie was om aan te geven dat de HOV-lijn nu gereed was.
Per [[Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2015|13 december 2015]] reed lijn 331 vanaf station Arnhem alleen nog maar naar Velp Zuid en werd op een groot deel van het traject in de vakantieperiodes tussen de spitsen in nog maar tweemaal per uur gereden. Per 24 juli 2016 werd lijn 331 tijdens de vakantieperiode in de zomer nog verder uitgedund. Van maandag tot en met vrijdag overdag werd er ook in de spits nog maar tweemaal per uur gereden tussen Velp Zuid en Plein 1944 te Nijmegen; op zaterdag werd er nog maar tweemaal per uur gereden tussen station Arnhem en Plein 1944. Per [[Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2018|10 december 2017]] ging de frequentie tussen station Arnhem Centraal en Plein 1944 te Nijmegen doordeweeks tussen de spits en op zaterdag terug naar een halfuursdienst, ook buiten de vakantieperiodes.
==== Buslijnen met artikel op de OV in Nederland-wiki ====
29.349
bewerkingen

Navigatiemenu