Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2011

7 bytes toegevoegd, 15 feb 2010 11:53
geen bewerkingssamenvatting
'''Dienstregeling 2011''' is de dienstregeling die van de spoorvervoerders die ingaat op 12 december 2010. Hieronder volgt een voorlopig overzicht van de wijzigingen zoals voorgesteld door [[NS]] in de adviesaanvraag aan het [[LOCOV]].
== Nieuwe Stations ==
Gedurende het dienstregelingjaar zullen treinen op verschillende sporen behandeld worden.
Er zullen grootscheeps werkzaamheden plaatsvinden op station Zwolle. Er moet ruimte gemaakt
worden voor de bouw van een tijdelijke traverse, ten behoeve van de verbouw van de tunnel. Erzullen buitendienststellingen plaatsvinden om de bouw van het vierde perron mogelijk te maken en om de toekomstige aansluiting met de Hanzelijn te kunnen maken.
== Midden-Nederland ==
=== Halteringen Sprinters in [[Amsterdam Muiderpoort]] en [[Amsterdam Amstel]] ===[[Treinserie 7400 (2010)|Treinserie 7400]] rijdt op werkdagen tussen Rhenen en Breukelen in een kwartierdienst met de serie [[Treinserie 17400 (2010)|17400]]. In de spits rijdt de serie 7400 door van en naar Amsterdam Centraal. In de huidige dienstregeling 2010 rijdt stopt deze serie in één richting niet in [[Amsterdam Muiderpoort|station Amsterdam Muiderpoort]] en [[Amsterdam Amstel]] in één richting voorbij. Vanaf dienstregeling 2011 kunnen wil NS genoemde stations bediend worden door wel in beide richtingen gaan bedienen met de [[Treinserie 7400 (2010)|serie 7400]].
=== Buitendienststellingen [[Utrecht CSCentraal]] ===De basisspooropstelling te Utrecht zal aangepast meerdere keren gewijzigd worden om in het kader van de grootsewerkzaamhedengrote verbouwing van het station, achtereenvolgens de sporen 8, 9, 11 en 12 buitendienst buiten dienst te kunnen nemen.
== West Nederland ==
=== Overige aanpassingen [[Oude Lijn]] ===
De invoering van deze wijzigingen is afhankelijk van de uitbreiding van de treindiensten over de HSL-Zuid en kan dus mogelijk niet al meteen aan het begin van dienstregeling 2011 ingevoerd. NS heeft voorgesteld in dat geval deze ingrijpende wijzigingen dan nog niet in te voeren maar te verplaatsen naar het begin van dienstregeling 2012.
* Op de stations [[Rotterdam Blaak]], [[Schiedam Centrum]] en [[Den Haag Laan van NOI]] zullen 4 Intercity's per uur gaan stoppen, tevens ook 4 [[Sprinter]]s per uur.
* Station [[Den Haag Centraal]] krijgt een betere ontsluiting, onder andere een kwartierdienst per Intercity naar Schiphol, waarvan twee treinen doorrijden richting de Amsterdamse Zuidas, Hilversum en verder.
ap_users
2.180
bewerkingen

Navigatiemenu