Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 6 Den Haag Leyenburg - Leidschendam Noord

Geen verandering in de grootte, 30 aug 2017 21:16
duiding
Op 11 november 2001 zijn tramlijnen 2 en 6 zijn in Leidschendam van eindpunt gewisseld, tramlijn 2 ging rijden tot Leidschendam Leidschenhage en tramlijn 6 naar Leidschendam Noord.
Op 6 december 2006 zijn tramlijnen 2 en 6 zijn opnieuw nogmaals in Leidschendam van eindpunt gewisseld. Dit keer ging tramlijn 2 naar Leidschendam Noord rijden en tramlijn 6 tot Leidschendam Leidschenhage.
Totdat de [[RandstadRail]] reed, reed '''tram 6''' het traject Leidschendam Leidsenhage - De Uithof. Daarna reed tram 6 slechts tot het Castricumplein, en na de aanleg van de keerlus bij Leyenburg is lijn 6 met één stop verlengd. De keerlus bij het Castricumplein is daarna opgebroken.
Door de komst van RandstadRail op lijn 2 is er in Leidschendam een nieuwe tailtrack bij de halte [[Leidschendam MCH Antoniushove|MCH Antoniushove]] gebouwd en daardoor is deze lijn ingekort tot [[Den Haag Mariahoeve|Station Mariahoeve]] en het stuk waar de tram niet kon rijden heeft buslijn 66 dit gedeelte overgenomen.
Sinds de nieuwe zomerdienstregeling op 13 juli 2013 zijn de werkzaamheden bij MCH Antoniushove afgerond en is tramlijn 6 weer helemaal gaan rijden. Tegelijkertijd zijn de eindpunten van tram 2 en 6 opnieuw omgeruild. Net als vroeger tot 2001 rijdt tram 6 weer naar [[Leidschendam Dillenburgsingel|Leidschendam Noord]] <small>(Dillenburgsingel)</small> en tram 2 weer tot [[Leidschendam MCH Antoniushove|Leidschendam Leidsenhage]].
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu