Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2017

5.150 bytes toegevoegd, 19 aug 2017 14:35
geen bewerkingssamenvatting
=== Wijziging per 1 september 2017 ===
'''Algemeen:''' De EVAG en de MVG gingen samen fuseren tot de nieuwe [[Ruhrbahn]].
 
== Dienstregeling 2017 [[HCR]] ==
=== Wijzigingen per 21 augustus 2017 ===
'''Algemeen:''' Er wordt een nieuw lijnennet opgezet voor de stadsdelen Mitte en Sodingen. Hierdoor zijn op verschillende lijnen de vertrek- en aankomsttijden gewijzigd en worden verschillende haltes hernoemd.
* [[Lijn 303 Herne, Börnig Dorfstraße - Wanne-Eickel Hauptbahnhof]]
Op [[Lijn 303 Herne, Bahnhof - Wanne-Eickel Hauptbahnhof|deze lijn]] zijn een aantal grote wijzigingen. Alleen de route tussen Wanne-Eickel Hauptbahnhof en de Straßenverkehrsamt blijft ongewijzigd. Vanaf de Straßenverkehrsamt wordt via een directere route door Hibernia naar de Regenkamp gereden. Aldaar wordt er via het metrostation Hölkeskampring en de Düngelstraße naar Herne Bahnhof gereden dat voortaan het eindpunt van deze lijn is; deze route wordt overgenomen van lijn 367. In het centrum van Herne worden twee nieuwe haltes in gebruik genomen, namelijk de Haranni Gymnasium en de Glockenstraße. Ook aan de frequenties wordt het een en andere gewijzigd. Zo wordt het traject tussen Regenkamp en Herne Wanne-Eikel Hauptbahnhof alleen nog doordeweeks overdag bediend. De bediening van het gebied rondom Feldkamp wordt voortaan verzorgd door lijn 337 en het traject tussen Herne Bahnhof en Börnig wordt overgenomen door lijn 351.
* [[Lijn 311 Herne Bahnhof - Castrop-Rauxel Münsterplatz]]
[[Lijn 311 Herne Zechenring - Castrop-Rauxel Münsterplatz|Deze lijn]] wordt vanaf Herne Bahnhof verlengd naar de Zechenring, voorheen de halte Ilseder Straße. Op deze manier wordt lijn 333 deels vervangen. Bovendien wordt het door de komst van een nieuwe lijn 351 mogelijk een nieuwe routevariant in Sodingen in de route op te nemen. Als laatste vindt een kleine frequentieverlaging op zaterdagochtend plaats.
* [[Lijn 312 Herne, Südpool - Im Dannekamp]]
De halte Vöde-/Bergstraße wordt hernoemd in Im Wolfstal.
* [[Lijn 321 Bochum Gerthe Mitte - Castrop-Rauxel Münsterplatz]]
[[Lijn 321 Herne Mitte - Bochum Gerthe Mitte|Deze lijn]] gaat niet langer rijden tussen Herne Sodingen en Castrop-Rauxel, maar via Horsthausen naar Herne Mitte. Hiermee wordt de route van lijn 333 deels overgenomen. Het traject tussen Herne Sodingen en Castrop-Rauxel wordt voortaan verzorgd door lijn 324.
* [[Lijn 323 Herne, Gysenbergpark/LAGO - Knappenstraße]]
[[Lijn 323 Herne Knappenstraße - Bochum Hiltrop Kirche|Deze lijn]] gaat niet langer vanaf Herne Mitte naar het Gysenbergpark rijden, maar via de route van lijn 333 naar Bochum Hiltrop. Het traject tussen Herne Mitte en het Gysenbergpark wordt overgenomen door lijn 324.
* [[Lijn 324 Herne Bahnhof - Castrop-Rauxel Münsterplatz]]
Deze nieuwe lijn wordt opgezet om de verbinding tussen Herne Mitte en het Gysenbergpark over te nemen van lijn 323. Vervolgens wordt via de route van lijn 321 verder gereden naar Castrop-Rauxel.
* [[Lijn 333 Herne Gysenbergpark/LAGO - Bochum Hiltrop Kirche]]
Deze lijn komt te vervallen en wordt overgenomen door de lijnen 311, 321 en 323.
* [[Lijn 337 Herne, Bahnhof - Feldkampstraße]]
Deze nieuwe lijn wordt opgezet om de bediening van het gebied Feldkamp te verzorgen, aangezien deze niet langer bediend wordt door lijn 303.
* [[Lijn 343 Castrop-Rauxel, Münsterplatz - Westring/Herner Straße]]
Deze lijn wordt geïntegreerd in de nieuwe lijn 351 die tussen Herne en Castrop-Rauxel gaat rijden.
* [[Lijn 351 Herne Mitte - Castrop-Rauxel Münsterplatz]]
Deze nieuwe lijn wordt opgezet om de route van lijn 303 over te nemen tussen Herne Bahnhof en Börnig. Vanaf Börnig wordt via de routes van lijnen 311 en 343 naar Castrop-Rauxel Münsterplatz gereden. Ook wordt de nieuwe eindhalte Elchweg in gebruik genomen. Voordeel van deze nieuwe opzet is dat er nieuwe directe verbindingen ontstaan binnen Herne en tussen Herne en Castrop-Rauxel.
* [[Lijn 362 Herne, Wanne-Eickel Hauptbahnhof - Siedlung Eichenforst]]
De halte Schleusenweg wordt hernoemd in Siedlung Eichenforst, de halte Siedlung Eichenforst in Deichweg, de halte Regenkamp in Gräffstraße en de halte Ludwig Steil Straße in Hibernia.
* [[Lijn 367 Herne Bahnhof - Bochum Hiltrop Kirche]]
Deze lijn gaat niet meer via de Düngelstraße rijden maar via de haltes Krankenhaus Wiescherstraße en Koppenbergs Hof. De bediening van de halte Düngelstraße wordt overgenomen door lijn 303. Ook wordt de halte Vöde-/Bergstraße hernoemd in Im Wolfstal.
* [[Lijn NE31 Ringlijn Herne, Bahnhof - Holthausen Mitte]]
Op deze lijn zijn een aantal kleine wijzigingen. Zo vervalt de halte Kurt Edelhagen Platz, wordt de halte Baarestraße vervangen door de haltes Realschule Sodingen en de Von Bodelschwingh Straße, wordt de halte Am Katzenbuckel aan de route toegevoegd, wordt de halte Börnig Dorfstraße hernoemd in Dorfstraße, wordt de halte Ilsederstraße hernoemd in IGZ Friedrich der Große en wordt de halte Von Waldthausen-/Ilseder Straße hernoemd in Ilseder Straße.
* [[Lijn NE32 Ringlijn Herne, Bahnhof - Dorastraße]]
De halte Siedlung Eichenforst wordt hernoemd in Deichweg en de halte Schleusenweg in Siedlung Eichenforst.
* [[Lijn NE33 Ringlijn Herne, Bahnhof - Wanne-Eickel Hauptbahnhof]]
De halte Regenkamp wordt hernoemd in Gräffstraße.
== Dienstregeling 2017 [[HST]] ==
141.152
bewerkingen

Navigatiemenu