Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2017

9 bytes verwijderd, 25 jun 2017 18:03
Wijzigingen
* De aansluiting van de treinen van de [[Hanzelijn]] op de treinen naar [[Emmen]] wordt drie minuten ruimer.
* De aansluiting van de Intercity uit [[Groningen]] op de [[Sprinter]] naar [[Enschede]] te Zwolle wordt verbroken. Eind 2017 kan de aansluiting hersteld worden vanwege [[Zwolle#ZwolleSpoort|gewijzigde infrastructuur]] op station Zwolle.
* Het is nog onduidelijk of er een extra Sprinter per uur tussen Leeuwarden en [[Meppel]] kan rijden. Mogelijk moeten eerst aanpassingen aan de stroomvoorziening uitgevoerd worden. Als deze Sprinters toch gaan rijden, zullen alle Intercity's tussen Zwolle en Leeuwarden enkel stoppen te [[Heerenveen]], [[Steenwijk]] en [[Meppel]].
* De overstappen in Groningen en Leeuwarden tussen de Intercity's en de regionale [[stoptrein|Stoptreinen]] worden verruimd.
* Er gaan in de spits twee extra Sprinters per uur rijden tussen Groningen en [[Assen]]. Dit kan pas gerealiseerd worden als de [[Assen#Stationsvernieuwing|extra infrastructuur]] op station Assen opgeleverd is, vermoedelijk in april 2017.
* De overstap in Roosendaal tussen de treinen van/naar [[Vlissingen]] op de treinen van/naar Zwolle wordt verkort tot vier à vijf minuten.
* De Intercity tussen Vlissingen en Amsterdam Centraal zal ongeveer vijf minuten stilstaan te Roosendaal. De reistijd tussen Zeeland en Rotterdam Centraal wordt vier à vijf minuten langer.
* De Intercity's tussen Venlo en Eindhoven rijden voortaan door naar 's-Hertogenbosch, Utrecht Centraal en Schiphol Airport. Om dit te realiseren wordt deze trein te Eindhoven gesplitst en gecombineerd met de treinen tussen [[Heerlen]] en Schiphol Airport. Op de momenten dat de Intercity tussen Heerlen en Schiphol niet rijdt wordt er alleen een Intercitydienst tussen Venlo en Eindhoven geboden. Deze trein sluit aan op de Intercity naar Den Haag Centraal.
* Tussen Utrecht Centraal en Eindhoven rijdt 's avonds een uur langer elk kwartier een Intercity.
* Doordat te Eindhoven de aansluiting van de treinen uit Den Haag Centraal op de treinen naar Venlo behouden blijven wordt de aansluiting van de trein uit Den Haag Centraal op de trein naar [[Maastricht]] bijna twintig minuten langer.
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu