Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 16 Eindhoven Station - Veldhoven Centrum

2 bytes verwijderd, 5 jun 2017 01:19
k
ten allen tijden → te allen tijde
'''2011:''' Per 12-12-2010 is lijn 16 ingekort tot Veldhoven Heemweg/Centrum. De verbinding tussen De Kelen / Heikant en het City Centrum wordt gedeeltelijk overgenomen door de nieuwe [[Lijn 103 Veldhoven MMC - Eindhoven Station|lijn 103]]. Haltes 'Eindhoven, Ruwenbergpad' en 'Langendijk' worden alleen nog aangedaan door ritten tot De Hurk, doorgaande ritten rijden in beide richtingen voortaan (weer) via de Meerenakkerweg. In de ochtendspits worden drie extra ritten ingelegd voor scholieren richting 'Jozef Eliasweg'.
'''2010:''' Per 13-12-2009 zijn de ritten van het Station tot De Hurk v.v. tijdens de daluren komen te vervallen, hiermee werd er voortaan in de daluren over de gehele route een halfuursdienst gereden. 's Avonds en in het weekend ging de bus niet meer via haltes ''Ergon / De Hurk'' en ''Rooijakkersstraat'' rijden, maar rechtdoor over de Beemdstraat. ''Ruwenbergpad'' en ''Langendijk'' werden voortaan ten te allen tijdentijde, maar alleen richting station aangedaan. Halte ''Veldhoven, Binnenweg / Broekweg'' werd hernoemd naar ''Veldhoven, Huize Sele''.
'''2009:''' '''Lijn 16''' werd per 14-12-2008 geïntroduceerd als nieuwe lijn, en ging van station Eindhoven via het Vonderkwartier, De Hurk, Veldhoven Zeelst, City Centrum, en Heikant, naar De Kelen rijden. Deze lijn nam delen over die voorheen door '''lijn 15''' ''(route in Veldhoven)'', '''lijn 3 (13)''' ''(gedeelte van route in Strijp)'', en '''spitslijn 114''' ''(route in De Hurk)'' werden aangedaan. Deze lijn ging om het halfuur rijden, en doordeweeks overdag om het kwartier tussen het station en De Hurk.
ap_users
929
bewerkingen

Navigatiemenu