Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Sneltram

13 bytes toegevoegd, 10 apr 2017 17:35
k
Duitsland
*'''Frankfurt''' heeft een gescheiden sneltramnet, die door de inwoners lovend U-bahn genoemd wordt. Van alle netwerken lijkt deze dan ook het meeste op een echte metro. Een behoorlijk deel loopt ondergronds, alle stations hebben een hoge vloer, en de lijnen kruisen elkaar ongelijkvloers. Lijn U5 heeft een traject midden in de straat en wordt met trammaterieel gereden.
*'''Hannover''' heeft 3 van de 4 assen van het tramnetwerk omgebouwd en in het centrum van tunnels voorzien. Deze drie tunnels komen in het centrum bij de halte Kröpcke samen.
*'''[[Stadtbahn van Köln|Köln]]''' heeft al zijn tramlijnen om laten bouwen tot Stadtbahn. Sommige lijnen lijken nog op een echte tram, lage instap, rijden over de straat, terwijl andere lijnen dan weer een hoge instap hebben, ondergronds en conflictvrije kruisingen. Uitlopers van het netwerk gaan naar '''Bonn''', dat zelf ook over een bescheiden tramnetwerk beschikt.
*'''Stuttgart''' heeft in een monsteroperatie in de jaren 70 de tramlijnen in het centrum ondergronds gelegd, en daarna lijn voor lijn van meterspoor naar normaalspoor verbouwd. In 2012 is dit project voltooid, maar het metersporige materieel is al buiten dienst gesteld. Er worden in tegenstelling tot veel andere steden nog steeds uitbreidingen gepland en gebouwd.
Er zijn ook nog drie steden die een regionale Stadtbahntram hebben:
ap_users, beheerders
3.236
bewerkingen

Navigatiemenu