Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling entiteit Antwerpen 2017

3.017 bytes toegevoegd, 16 feb 2017 12:06
Nieuwe pagina aangemaakt met 'In 2017 vinden enkele omvangrijke wijzigingen plaats in de entiteit Antwerpen, met name in het Antwerpse tramnet. <br>...'
In 2017 vinden enkele omvangrijke wijzigingen plaats in de entiteit [[Entiteit Antwerpen|Antwerpen]], met name in het [[Tram van Antwerpen|Antwerpse tramnet]]. <br>
Alle wijzigingen worden hieronder besproken.

== Wijzigingen per 1 maart 2017 ==
*[[Lijn 6 Antwerpen, Olympiade - Luchtbal]]
Lijn 6 wordt over de Noorderlaan verlengd naar P+R Luchtbal, nabij de Havana site.

== Wijzigingen per 1 april 2017 ==
*[[Lijn 7 Antwerpen Sint-Pietersvliet - Mortsel Gemeenteplein]]
Lijn 7 wordt vanaf de Sint-Pietersvliet via de Rijnkaai verlengd tot het Eilandje, met een eindpunt net voorbij het MAS.

== Wijzigingen per 1 juni 2017 ==
In Antwerpen wordt voor de premetro de tunneluitgang in de Frankrijklei opgeleverd, maar tegelijkertijd beginnen bovengronds grootschalige werkzaamheden aan de leien, waardoor deze (voorlopig) slecht toegankelijk zijn voor trams en bussen.

*[[Lijn 8 Antwerpen Astrid - Wommelgem P+R Wommelgem]]
Lijn 8 gaat gebruik maken van de nieuwe tunneluitgang en wordt vanaf Astrid verlengd via de Nationale Bank en de Bolivarplaats naar het overstappunt net ten noorden van station Antwerpen-Zuid.

*[[Lijn 10 Antwerpen Melkmarkt - Wijnegem Fortveld]]
Lijn 10 wordt een premetrolijn en gaat, net als lijn 8, gebruik maken van de premetrotunnels onder Borgerhout en de tunneluitgang aan de Frankrijklei.<br>
Vervolgens zal lijn 10 via de Nationale Bank en station Antwerpen-Zuid naar Hoboken Schoonselhof rijden.

*[[Lijn 12 Antwerpen, Bolivarplaats - Sportpaleis]]
Als gevolg van bovenstaande wijzigingen wordt lijn 12 ingekort tot het traject Melkmarkt - Sportpaleis. Het traject naar de Bolivarplaats wordt overgenomen door lijn 8.

*[[Lijn 24 Hoboken Schoonselhof - Borsbeek Silsburg]]
Als gevolg van bovenstaande wijzigingen wordt lijn 24 ingekort tot het traject Melkmarkt - Silsburg. Het traject naar Schoonselhof wordt overgenomen door lijn 10.

*[[Lijn 290 Antwerpen Rooseveltplaats - Boom Markt]]
Deze lijn wordt in Antwerpen ingekort tot het nieuwe overstappunt net ten noorden van station Antwerpen-Zuid. Voor het centrum en de Rooseveltplaats kan aldaar worden overgestapt op de tramlijnen 8 en 10.<br>
Daarnaast worden de ritten van lijn 291 geïntegreerd in deze lijn.

*[[Lijn 291 Antwerpen Rijnkaai - Boom Markt]]
Dit lijnnummer vervalt en de ritten worden opgenomen in de ingekorte lijn 290. Voor de omgeving van de kaaien en de Sint-Annatunnel kan op het nieuwe overstappunt net ten noorden van station Antwerpen-Zuid overgestapt worden op tramlijn 4.

*[[Lijn 295 Antwerpen Sint Jansvliet - Boom Station]]
Deze lijn wordt in Antwerpen ingekort tot het nieuwe overstappunt net ten noorden van station Antwerpen-Zuid. Voor de omgeving van de kaaien en de Sint-Annatunnel kan aldaar worden overgestapt op tramlijn 4.

*[[Lijn 500 Antwerpen Rooseveltplaats - Mechelen Station]]
Deze lijn wordt in Antwerpen ingekort tot het nieuwe overstappunt net ten noorden van station Antwerpen-Zuid. Voor het centrum en de Rooseveltplaats kan aldaar worden overgestapt op de tramlijnen 8 en 10.
ap_users
17.250
bewerkingen

Navigatiemenu