Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Spoorlijn Mariënberg - Almelo

21 bytes verwijderd, 3 feb 2017 11:13
geen bewerkingssamenvatting
De regionale overheid was het niet eens met deze beslissing. In oktober 1997 werd bekend dat de [[Regio Twente]] en de [[provincie Overijssel]] de treindienst gingen [[aanbesteding|aanbesteden]]. Daarmee had Twente de primeur voor Nederland. [[Midnet]], [[Oostnet]] en [[Lovers Rail]] schreven zich in op de aanbesteding. Op 11 december 1997 werd bekend dat Oostnet de lijn voor de laagste prijs kon exploiteren. In 1999 ging Oostnet over in [[Connexxion]].
Sinds 2007 wordt werd de dienst uitgevoerd met 2 [[LINT]]-stellen van [[Syntus]], die speciaal in de [[Twents]]-huisstijl geplakt zijn. Syntus rijdt reed op dit traject in opdracht van Connexxion.
Vanaf 8 december 2013 wordt de treindienst uitgevoerd door [[Arriva]], als onderdeel van de concessie [[Concessie Vechtdallijnen|Vechtdallijnen]]. Arriva rijdt met 2 [[LINT]]-stellen in de blauwe kleur van de provincie Overijssel.
Naast reizigersvervoer vindt ook incidenteel goederenvervoer plaats, met name richting [[Emmen]].
Met uitzondering van 2 kruisingsplaatsen te een kruisingsplaats in [[Vroomshoop]] en [[Vriezenveen]] is de gehele spoorlijn enkelsporig. De spoorlijn is niet geëlektrificeerd.
== Traject ==
ap_users
224
bewerkingen

Navigatiemenu