Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 33 Sittard Station - Gulpen Busstation

1.256 bytes toegevoegd, 22 jan 2017 17:38
geen bewerkingssamenvatting
== Geschiedenis ==
Op [[Hermes dienstregeling Zuid-Limburg 1999/2000|30 mei 1999]] werden de de lijnen [[Lijn 33 Heerlen Busstation/NS - Sittard Busstation/NS|33 (Heerlen - Sittard)]] en [[Lijn 57 Heerlen Busstation/NS - Gulpen Busstation|57 (Heerlen - Gulpen)]] aan elkaar gekoppeld tot een nieuwe '''lijn 33'''. Over het gehele traject bleven de routes en dienstregeling vrijwel in stand en ook vond nog steeds ondersteuning plaats door middel van de [[lijntaxi]]. Met deze doorkoppeling kregen inwoners uit de noordelijke Mijnstreek en Heerlen-Noord een rechtstreekse verbinding met Welten.
 
Op [[Hermes Dienstregeling Zuid-Limburg 2000/2001|22 oktober 2000]] werd de frequentie tussen Hoensbroek en Sittard verlaagd naar een uurdienst. Op genoemd traject konden reizigers eventueel gebruik maken van de nieuwe [[Lijn 423 Sittard Busstation - Kerkrade Busstation|lijn 423]], met welke een gecombineerde halfuursdienst wordt gereden, hetzij via een andere route. Tussen Hoensbroek, Heerlen en Gulpen bleef van maandag t/m vrijdag overdag wel een halfuursdienst bestaan.
''Geschiedenis volgt t.z.t.''
=== Lijntaxi ===
Net als in het voorgaande dienstregelingjaar, vond ook onder dit lijnnummer nog ondersteuning plaats. Van maandag t/m vrijdag reed de eerste rit van Simpelveld naar Gulpen als [[lijntaxi]], in de avonduren na 20:30 reed een [[lijntaxi]] tussen Heerlen en Gulpen en na 22:00 ook tussen Heerlen en Sittard, een overstap was noodzakelijk in Heerlen. Op zaterdagochtend reden de eerste drie ritten Heerlen - Gulpen en de eerste twee ritten Gulpen - Heerlen als [[lijntaxi]], op zaterdagavond reed na 19:00 een [[lijntaxi]] tussen Heerlen en Gulpen reed de laatste rit Sittard - Heerlen als [[lijntaxi]]. Op zondagochtend reed de eerste rit Sittard - Hoensbroek, de eerste rit Heerlen - Gulpen en de eerste twee ritten tussen Heerlen en Sittard/Gulpen als [[lijntaxi]]. Na 17:30 reed dan weer een [[lijntaxi]] tussen Heerlen en Gulpen en na 22;00 ook tussen Heerlen en Sittard en moest tevens overgestapt worden.
 
Op [[Hermes Dienstregeling Zuid-Limburg 2000/2001|22 oktober 2000]] werd de [[lijntaxi]] in Zuid-Limburg weer opgeheven. Van maandag t/m vrijdag werden alle [[lijntaxi]]ritten omgezet naar een vaste bus, alleen de laatste rit werd daarbij een uur vervroegd om de verbroken aansluiting te herstellen. Op zaterdagochtend werd de eerste rit in beide richtingen geschrapt en op zaterdagavond ging tussen Gulpen en Heerlen 1x per 2 uur een kleiner busje rijden, de overige ritten werden geschrapt. Op zondagochtend werd eveneens de eerste rit geschrapt en werd het vervolg van de [[lijntaxi]]ritten omgezet naar een vaste lijnbus. Op zondagavond bleef tussen Sittard en Heerlen 1x per uur een grote bus rijden en ging tussen Heerlen en Gulpen 1x per 2 uur een kleiner busje rijden.
ap_users
86.395
bewerkingen

Navigatiemenu