Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Zuidoost-Brabant 2017

14 bytes toegevoegd, 10 dec 2016 18:25
geen bewerkingssamenvatting
De wijzigingen ten opzichte van de vorige dienstregeling op een rij:
===Stadsdienst (HOV) Stadbus Eindhoven===
* '''Lijn 1''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 14 Eindhoven, Station - De Hurk|lijn 14]]. Op zaterdag rijdt de bus een verkorte route via halte Beemdstraat/Hurksestraat. In de avond op zondagen rijdt de bus tot halte Jozef Eliasweg.
* '''Lijn 2''' wordt doorgetrokken naar Blixembosch-West als gevolg van het wegvallen van [[Lijn 3 Eindhoven, Blixembosch-West - Station|lijn 3]] door Blixembosch-West. De route tussen Station en Blixembosch-Oost wijzigt niet. Door de verlenging werden nieuwe halten toegevoegd tussen beide Blixembosch wijken. De frequentie van lijn 2 blijft grotendeels gelijk. Op zaterdagen start de 15-minutenfrequentie 1 uur eerder.
* '''Lijn 407''' wijzigt niet wat betreft de route. De frequentie gaat fors omhoog, mede door het wegvallen van [[Lijn 17 Eindhoven Station - Aalst Maarten Trompstraat|lijn 17]] op de route naar de High Tech Campus. De lijn stopt voortaan op alle tussengelegen halten. De lijn wordt alleen op werkdagen gereden tot 20.00 uur.
===Stadsdienst Stadsbus Helmond===
* '''Lijn 51'''. De route is ongewijzigd. Buiten de spits wordt voortaan een 60-minutenfreuntie gereden.
* '''Lijn 52'''. De route van en naar de wijk Rijpelberg veranderd en wordt voortaan als ringlijn in 2 richtingen gereden. Hierdoor verdubbelde feitelijk de frequentie naar Rijpelberg naar een 60-minutenfrequentie.
* '''Lijn 555''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 552 Helmond, Station - Brandevoort|lijn 552]]. De route wijzigde niet.
===(HOV) Streekbus===
* '''Lijn 11''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 173 Eindhoven Station - Weert Station|lijn 173]]. Tussen Maarheeze en Leende wordt voortaan via de rand van Soerendonk en Leenderstrijp gereden en neemt hiermee een deel van de route van de gewijzigde buurtbus [[Lijn 255 Budel Rubenslaan - Maarheeze Station|lijn 455]] over. Door de invoering van de nieuwe route van lijn 11 worden twee nieuwe halten toegevoegd. De halte Soerendonk, Dorpsstraat blijft bediend door de buurtbus lijn 255 en voor lijn 11 wordt hiervoor halte Strijperdijk/Molenheide aan de rand van Soerendonk in gebruik genomen. De halte Leenderstrijp, Strijperstraat wordt vervangen door de halte Jansborg aan de rand van het dorp. Daarnaast vervallen een aantal halten in Leende, maar blijven bediend door de nieuwe buurtbus [[Lijn 256 Valkenswaard Markt - Maarheeze Station|lijn 256]] en scholieren [[Lijn 611 Maarheeze Moonslaan - Valkenswaard Merendreef|lijn 611]].
* '''Lijn 18''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 174 Eindhoven Station - Bergeijk Eijkereind|lijn 174]]. In Veldhoven wordt voortaan gereden via Veldhoven Dorp. Het eindpunt in Bergeijk wordt verlengd naar 't Loo.
* '''Lijn 323''' is een nieuwe spitslijn van Boxmeer via Elsendorp naar Gemert en verder volgens de routes van lijn 321/322 naar Eindhoven. Deze lijn is gericht op Boxmeer en voorziet in een nieuwe snelle verbinding naar Nijmegen door een overstap op de treinen van de Maaslijn te bieden. Deze bus rijdt alleen in de betreffende spitsrichting.
===SpitslijnenSpitsbus===
* '''Lijn 101''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 146 Best, Station - De Dieze|lijn 146]]. Het aantal ritten en de opzet van de lijn blijft gelijk. Enkel de vertrek- en aankomsttijden wijzigen.
* '''Lijn 102''' is een nieuwe spitslijn tussen Helmond en Nuenen die wordt ingevoerd vanwege het vervallen van lijn [[Lijn 22 Helmond Station - Eindhoven Station|lijn 22]]. De ritten worden gereden in een 30-minutenfrequentie.
* '''Lijn 150''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 50 Helmond, Station 't Hout - Station|lijn 50]]. Het aantal ritten en de opzet van de lijn blijft gelijk. Enkel de vertrek- en aankomsttijden wijzigen.
===BuurtbussenSchoolbus=== ===Buurtbus===
* '''Lijn 255''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 255 Budel Rubenslaan - Maarheeze Station|lijn 455]]. Als gevolg van de nieuwe [[Lijn 21 Valkenswaard Markt - Geldrop Ziekenhuis|lijn 21]] en de gewijzigde route van [[Lijn 11 Eindhoven Station - Weert Station|lijn 11]] (oude [[Lijn 173 Eindhoven Station - Weert Station|lijn 173]]) wordt de route aangepast (niet meer via Leenderstrijp) en ingekort tot Budel - Maarheeze v.v. De frequentie gaat omhoog naar een 60-minutenfrequentie.
* '''Lijn 256''' is een nieuwe buurtbuslijn die gaat rijden tussen Valkenswaard en Maarheeze, via Leende. De route is nagenoeg gelijk aan de route van [[Lijn 611 Maarheeze Moonslaan - Valkenswaard Merendreef|scholierenlijn 611]]. De nieuwe buurtbuslijn rijdt een 60-minutenfrequentie, alleen op werkdagen.
* '''Lijn 292''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 492 Veldhoven Heemweg/Centrum - Hoogeloon Valensplein|lijn 492]]. Het aantal ritten en de opzet van de lijn blijft gelijk. Enkel de vertrek- en aankomsttijden wijzigen.
* '''Lijn 294''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 294 Veldhoven Heemweg/Centrum - Vessem Groenewoud|lijn 494]]. Het aantal ritten en de opzet van de lijn blijft gelijk. Enkel de vertrek- en aankomsttijden wijzigen.
 
 
===Haltemutaties===
ap_users
8.769
bewerkingen

Navigatiemenu