Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Zuidoost-Brabant 2017

2.336 bytes toegevoegd, 10 dec 2016 16:17
geen bewerkingssamenvatting
* '''Lijn 24''' wijzigt niet wat betreft de route. Op werkdagen en zaterdag gaat de gaat de frequentie terug van 30-minuten naar 60-minuten. Op zaterdag- en en zondagavond wordt niet meer gereden.
* '''Lijn 25''' wordt verlengd naar Uden via Boekel als gevolg van het vervallen van [[Lijn 121 Uden Busstation - Eindhoven Station|lijn 121]]. Tussen Gemert en Uden wordt gezamenlijk gereden met [[Lijn 26 Uden Busstation - Helmond Station|lijn 26]]. De frequentie is 1x per uur op alle dagen, overdag. In de werkdagen in de avond, wordt alleen de verbinding Gemert-Uden gereden.
* '''Lijn 26''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 125 Gemert Pastoor Poellplein - Helmond Station|lijn 125]] en wordt doorgetrokken naar Uden via Boekel. In Gemert wordt de route gestrekt en wordt niet meer via het Ridderplein gereden maar via de Komweg. Tussen Gemert en Uden wordt gezamenlijk gereden met [[Lijn 25 Uden Busstation - Helmond Station|lijn 25]]. De lijn rijdt alleen op werkdagen, overdag. Tussen In de spitsuren wordt de frequentie tussen Helmond en Gemert wordt in een 30-minuten frequentie gereden, het deel Gemert-Uden in een 60-minuten frequentieopgevoerd naar 2x per uur.
* '''Lijn 28''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 26 Deurne Hogeweg - Meijel Busstation|lijn 26]] en wijzigt niet wat betreft de route. Door de gewijzigde aankomst en vertrektijden van de trein op station Deurne komt de ingelegde spitsrit los te liggen van de normale dienstregeling. Daarnaast wordt op alle dagen een extra rit in de avond ingelegd.
* '''Lijn 317''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 171 Eindhoven Station - Dommelen Damianusdreef|lijn 171]]. De route wijzigt niet. In de frequentie spitsen werd op sommige tijden vrehoogd, mede door het wegvallen van[[Lijn 170 Eindhoven Station - Dommelen Damianusdreef|lijn 170]]. De frequentie ging met name op zaterdagavond van een 60-minuten frequentie naar een 30-minuten frequentie.
* '''Lijn 319''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 149 Eindhoven Station - Reusel Busstation|Lijn 149]] De lijn krijgt een flinke opwaardering. De lijn gaat voortaan op alle dagen rijden van de vroege ochtend tot de late avond. Op werkdagen en zaterdagen gaat de lijn overdag minimaal een 15-minuten frequentie rijden. Daarbuiten een 30-minutenfrequentie.
* '''Lijn 320''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 20 Helmond Station - Eindhoven Station|lijn 20]]. De frequentie gaat tussen Asten en Eindhoven van een 30-minuten frequentie naar een 15-minuten frequentie. In de spits gaat de lijn ook vanuit Helmond in een 15-minuten frequentie rijden. Op zaterdagen gaat vanuit Helmond de van een 60-minuten frequentie naar een 30-minuten frequentie. In de avond rijdt de lijn niet meer tussen Asten en Helmond maar gaat de frequentie tussen Eindhoven en Asten van een 60-minuten frequentie naar een 30-minuten frequentie.Op zondagen gaat de frequentie tussen Eindhoven en Asten van een 60-minuten frequentie naar een 30-minuten frequentie.
* '''Lijn 321''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 121 Uden Busstation - Eindhoven Station|121]]. De route wordt ingekort tot Boekel - Eindhoven. Tussen Uden en Boekel gaan lijn 25 en 26 rijden. Tussen Nuenen en Eindhoven gaat via HOV2 over Woensel gereden worden waardoor de reistijd toeneemt. Samen met lijn 322 wordt een hoogfrequente dienst Eindhoven - Gemert gereden.
* '''Lijn 322''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 122 Gemert Slenk - Eindhoven Station|122]]. In Gemert komt een nieuwe eindhalte waardoor de route net iets langer wordt. De alternatieve route door Beek en Donk en Lieshout vervalt, lijn 122 rijdt altijd als sneldienst. Tussen Nuenen en Eindhoven gaat via HOV2 over Woensel gereden worden waardoor de reistijd toeneemt. Samen met lijn 321 wordt een hoogfrequente dienst Eindhoven - Gemert gereden. De frequentie op werkdagen overdag wordt altijd 2x per uur, ook buiten de spitsuren. De spitsritten gaan naar lijn 321.
* '''Lijn 323''' is een nieuwe spitslijn van Boxmeer via Elsendorp naar Gemert en verder volgens de routes van lijn 321/322 naar Eindhoven. Deze lijn is gericht op Boxmeer en voorziet in een nieuwe snelle verbinding naar Nijmegen door een overstap op de treinen van de Maaslijn te bieden. Deze bus rijdt alleen in de betreffende spitsrichting.
===Buurtbussen===
* '''Lijn 259''' is een nieuwe buurtbus en vervangt delen van de lijnen 21 en 22. Deze lijnen vervallen. Lijn 259 neemt de bediening Beek en Donk - Nuenen over van lijn 21, met uitzondering van Gerwen waar voortaan via de halte Kerkakkers gereden wordt, en rijdt vanaf daar volgens de route van lijn 22 naar Stiphout. Dit wordt aangevuld met spitslijn 102 welke van Nuenen naar Helmond rijdt. De bediening van HOV2 gaat naar de lijnen 321/322/323. Er komt geen alternatief voor de kern van Gerwen. In Beek en Donk wordt de nieuwe buurtbus gekoppeld aan lijn 261.* '''Lijn 261''' is het nieuwe lijnnummer voor [[Lijn 461 Beek en Donk Gemeentehuis - Helmond Centrum|lijn 461]]. In Beek en Donk wordt deze gekoppeld aan de nieuwe lijn 259. Om de koppeling te realiseren wijzigt de route in Beek en Donk licht. De lusroute vervalt en lijn 261 gaat in beide richtingen dezelfde route rijden. De haltes Ontmoetingscentrum en De Regt vervallen, de halte Oude Bemmerstraat wordt enkele meters verplaatst en weer in beide richtingen bediend.
===Haltemutaties===
* Gemert, Slenk: hernoemd naar Slenk/Lopense.
* Gemert, Slenk/Morgen: in gebruik genomen.
* Gerwen, Gerwenseweg: opgeheven.* Gerwen, Kruispunt: opgeheven.
* Leende, Viaduct A2/Dorpstraat: in gebruik genomen.
* Leenderstrijp, Strijperstraat: opgeheven.
16.108
bewerkingen

Navigatiemenu