Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 84 Heerenveen Station - Assen Station

112 bytes toegevoegd, 9 nov 2016 11:50
geen bewerkingssamenvatting
=== Dienstregeling ===
*In de daluren tijdens de vakanties wordt als belbus gereden tussen Heerenveen en Drachten Transferium NoordOost. Tussen Drachten Transferium Noord Oost en Assen wordt als vaste lijndienst gereden.
*Op zaterdag wordt als belbus gereden tussen Heerenveen en Drachten Van Knobelsdorffplein. Tussen Drachten Van Knobelsdorffplein en Assen wordt als vaste lijndienst gereden.
== Geschiedenis ==
Op [[Dienstregeling concessie Zuidoost-Fryslân en Wadden 2017|11 december 2016]] ging de nieuwe concessie Zuidoost-Fryslân en Wadden in. Lijn 18 werd hernummerd naar het lijnnummer 84 aangezien dit nummer beter Arriva uit principeoverwegingen geen dubbele lijnnnummers binnen een regio wil en het lijnnummer 18 al in de regio Assen pastegebruik was voor een stadslijn in Leeuwarden. <br>Wel werd de route tussen Nij Beets en Drachten gewijzigd; er werd op dat traject namelijk via de route van de oude [[Lijn 11 Buitenpost Station - Akkrum Station|lijn 11]] gereden. Nieuw was ook dat er op tijden dat er normaal niet gereden werd, er een belbus kwam te rijden.
ap_users
17.232
bewerkingen

Navigatiemenu