Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling entiteit Oost-Vlaanderen 2016

1.715 bytes toegevoegd, 6 nov 2016 12:49
geen bewerkingssamenvatting
* [[Lijn 290 Hamme]]
Deze lijn bedient de centrumhaltes in Waasmunster niet meer. De haltes ''Vierschaar'' en ''Kerkplein'' worden opgeheven, vervangende haltes zijn ''Mantawijk'' en ''Abdij van Roosenberglaan'', die overigens verplaatst wordt.
 
== Wijzigingen per 6 november 2016 ==
* [[Lijn 21 Zwijnaarde Gestichtstraat - Melle Leeuw|Tramlijn 21]]:
Deze lijn wordt [[Lijn 21 Zwijnaarde Bibliotheek - Melle Leeuw|verlengd naar Zwijnaarde]] en krijgt daar drie nieuwe haltes: Klaartestraat, Molen en Bibliotheek.
 
* [[Lijn 5 Zwijnaarde Sporthal Hekers - Gent Van Beverenplein|Lijn 5]]:
Wegens de verlenging van tramlijn 21 wordt lijn 5 [[Lijn 5 Gent, U.Z. - Van Beverenplein|ingekort tot Nieuw Gent]].<br>
Het traject naar AZ Sint-Lucas vervalt en wordt overgenomen door de nieuwe [[Lijn 8 Gent, Arteveldepark - AZ Sint-Lucas|lijn 8]].
De frequentie wordt op het gehele traject verlaagd naar een kwartiersdienst op werkdagen overdag een een 20-minutendienst op andere tijden, maar tussen de haltes Burggravenlaan en Fratersplein wordt lijn 5 versterkt met lijn 8 waardoor op dat traject een dubbele frequentie ontstaat.
 
* [[Lijn 8 Gent, Arteveldepark - AZ Sint-Lucas|Lijn 8]]:
Deze nieuwe lijn neemt een deel van de route en frequentie van lijn 5 over en rijdt tussen Arteveldepark en AZ Sint-Lucas via Zuid en Sint-Jacobs.<br>
Deze lijn rijdt een kwartierdienst op werkdagen overdag en een 20-minutendienst op alle overige tijdstippen, behalve op zondagochtend wanneer niet gereden wordt. Tussen de haltes Burggravenlaan en Fratersplein wordt lijn 8 aangevuld door lijn 5 waardoor op dat traject een dubbele frequentie ontstaat.
 
* Buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39:
Door het einde van de werken in de Belfortstraat rijden buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 niet meer via Gent Zuid.
Lijn 3 38 en 39 rijden voortaan de route: Gent Dampoort - Gent Sint-Jacobs - Korenmarkt, terwijl lijn 17 en 18 bijna dezelfde route rijnen, maar nog extra via de Lousbergskaai gaan.
 
[[Categorie:Dienstregeling De Lijn]]
[[Categorie:Entiteit Oost-Vlaanderen]]
ap_users
17.227
bewerkingen

Navigatiemenu