Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2017

3 bytes verwijderd, 21 aug 2016 19:46
k
Zuid-Nederland
=== Zuid-Nederland ===
* Tussen [[Oss]] en 's-Hertogenbosch gaan in de spits in de drukste richting vier in plaats van twee Sprinters per uur rijden. Deze Sprinters sluiten te 's-Hertogenbosch aan op de Intercity's richting [[Utrecht Centraal]].
* De Intercity tussen [[Den Haag Centraal]] en [[Venlo]] wordt ingekort tot het traject tussen Den Haag Centraal en [[Eindhoven]]. Deze treinen gaan tussen [[Rotterdam Centraal]] en [[Breda]] over de [[HSL-Zuid]] rijden en stoppen daardoor niet meer te [[Dordrecht]]. De reistijdwinst bedraagt ongeveer negen minuten. Door het gebruik verbeteren van goede aansluitingen zijn er straks vier snelle reismogelijkheden per uur tussen [[Tilburg]] en Rotterdam Centraal en tussen Breda en [[Schiphol Airport]].
* In Tilburg wordt de overstap van de Intercity uit Roosendaal op de Sprinter naar [[Eindhoven]] verkort tot zes minuten. De overstap van de Sprinter uit Breda op de Intercity naar Eindhoven wordt verkort tot negen à dertien minuten.
* De Sprinters tussen Dordrecht en Breda gaan doorrijden naar Tilburg en 's-Hertogenbosch. In Dordrecht worden alle Sprinters geknipt; . reizigers krijgen te maken met een overstap van vier tot zes minuten. De Sprinters tussen Breda en Dordrecht rijden voortaan ook 's avonds en in het weekend tweemaal per uur.
* Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om twee jaar lang eenmaal per uur een Intercityverbinding tussen Dordrecht en Breda te financieren.
* De overstap in Roosendaal tussen de treinen van/naar [[Vlissingen]] op de treinen van/naar Zwolle wordt verkort tot vier à vijf minuten.
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu