Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2017

947 bytes toegevoegd, 29 jan 2016 13:26
enkele toevoegingen
* De rechtstreekse intercity's tussen [[Enkhuizen]] en Amersfoort worden voortaan geknipt te Amsterdam Centraal. De reistijd neemt hierdoor niet toe.
* De intercity's uit Utrecht Centraal sluiten te Amsterdam Centraal niet meer aan op de intercity's naar Haarlem, maar op de Sprinters. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Haarlem zijn twee tot vier minuten langer onderweg. Reizigers van Utrecht Centraal naar [[Haarlem Spaarnwoude]] en [[Halfweg-Zwanenburg]] zijn acht minuten korter onderweg. De snelle overstap tussen de beide intercity's wordt hersteld als er zes treinen per uur gaan rijden tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal.
 
=== Internationaal ===
* Op het moment dat de intercity tussen Amsterdam Centraal en Brussel via Breda gaat rijden, zal er een tweede stoptrein per uur tussen Roosendaal en Antwerpen komen.
 
== Knelpunten ==
* Er zijn een aantal punten waarop de dienstregeling van NS knelt met de dienstregeling van andere vervoerders. Hierdoor kan de dienstregeling nog aangepast worden. Dit betreft de trajecten Amsterdam - Utrecht, Tilburg - Tilburg Universiteit, Rotterdam - Roosendaal, Deventer - Enschede en Leiden - Haarlem. Verder leveren de inpassing van de EuroStar en de spooropstelling te 's-Hertogenbosch mogelijk nog problemen op.
* Doordat de rechtstreekse stoptrein tussen [[Tiel]] en Arnhem behouden blijft en doordat er extra tussen Arnhem en Nijmegen gaan rijden, wordt de dienstregeling tussen Arnhem en Nijmegen kwetsbaar. Bovendien kunnen de intercity's tussen Nijmegen, Utrecht Centraal en verder niet altijd op de gewenste lengte rijden.
{{bron|bronvermelding=<references/>}}
[[Categorie:Dienstregeling naar jaar]]
29.323
bewerkingen

Navigatiemenu