Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Flevodienst

1.082 bytes toegevoegd, 25 aug 2015 10:44
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Flevodienst was een busbedrijf uit Lelystad. Het werd in 1959 opgericht door de Veluwse Auto Dienst om busdiensten in de droogvallende Flevopolders te verzo...'
[[Flevodienst]] was een busbedrijf uit Lelystad. Het werd in 1959 opgericht door de [[Veluwse Auto Dienst]] om busdiensten in de droogvallende Flevopolders te verzorgen. Al na een paar maanden gingen de aandelen voor 99% over naar [[NS]], 1% van de aandelen gingen naar de voorganger van de Flevodienst, van Maanen uit Harderwijk. In 1968 ging het bedrijf het personeel delen met [[Salland]] uit Deventer. Daarbij gingen de buslijnen in de Noordoostpolder en de stadsdienst van Kampen over naar de Flevodienst.

Een zeer belangrijke mijlpaal voor de Flevodienst was de busdienst Lelystad - Amsterdam die in 1969 van start ging. In 1970 werd er al een uurdienst Emmeloord - Lelystad - Amsterdam gereden en al snel groeide dit uit tot een hoogfrequente en drukgebruikte buslijn.

In 1981 fuseerde de Flevodienst met de Veluwse Auto Dienst uit Apeldoorn tot de [[Verenigde Autobus Diensten (VAD)]]. De twee bedrijven deelden al vele jaren dezelfde directie en hadden logo's die sterk op elkaar leken. Later is dit bedrijf weer opgegaan in [[Midnet]].
[[Categorie:Voormalig vervoerder]]
ap_users
21.878
bewerkingen

Navigatiemenu