Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2016

9 bytes toegevoegd, 28 mrt 2015 22:17
k
geen bewerkingssamenvatting
== Wijzigingen in de frequentie ==
* Op de lijn tussen Haarlem en Uitgeest wordt een nieuwe dienstregeling ingevoerd, waarbij op een deel van het traject minder treinen gaan rijden. Er rijdt met ingang van dienstregeling 2016 tweemaal per uur een [[Sprinter]] tussen [[Amsterdam Centraal]], [[Haarlem]], [[Uitgeest]], [[Alkmaar]] en [[Hoorn]]. In de avonduren rijdt deze Sprinter eenmaal per uur tussen Alkmaar en Hoorn. In de ochtendspits rijdt er een [[intercity]] van Alkmaar naar Haarlem; in de middagspits rijdt deze intercity in omgekeerde richting. Deze intercity zal alleen stoppen te [[Beverwijk]].
* Tussen Amsterdam Centraal, [[Schiphol]] en [[Rotterdam Centraal]] gaat in de loop van dienstregeling 2016 elk kwartier een trein over de [[HSL-Zuid|HSL]] rijden. Deze treinen gaan rijden zo snel als het materieel hiervoor omgebouwd is.
* Tussen [[Groningen]] en [[Assen]] gaan in de loop van de dienstregeling twee toegevoegde treinen per uur rijden. Deze treinen gaan rijden als de keervoorziening te Assen gereden is; vermoedelijk in het najaar van 2016.
* Door een gewijzigde tijdsligging van goederentreinen kan er in beide richtingen een trein gaan stoppen te [[Utrecht Lunetten]].
29.349
bewerkingen

Navigatiemenu