Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Zuidooster dienstregeling 1988/1989

3 bytes verwijderd, 10 mrt 2015 19:55
Wijzigingen per lijn: blijkens een routestrip was Beek en Donk toch opgenomen, maar omdat de tijdhalte hier niet bij hoorde was dit nooit terug te zien in de tabellen
==Wijzigingen per lijn==
Bij de meeste lijnen werden de vertrektijden lichtelijk gewijzigd ten opzichte van de [[Zuidooster dienstregeling 1987/1988|vorige dienstregeling]]. Tussen Nijmegen en Eindhoven werd sneldienst lijn 70 geintroduceerdgeïntroduceerd. Zuidooster werkte samen met de NS waardoor NS vervoersbewijzen geldig waren op deze buslijn mits het ging om een treinreis die aansloot op een busrit of andersom. Vanaf de volgende dienstregeling stond deze lijn ook in het spoorboekje vermeldt.
De volgende lijnen werden gewijzigd:
*[[Lijn 21 Nijmegen Centraal Station - Eindhoven Station|Lijn 21: Nijmegen - Eindhoven]]: met de komst van sneldienst lijn 70 vervielen de versnelde spitsritten. Hierdoor kreeg In Beek en Donk een aansluiting op bleef de snelle ritten naar Eindhoven terwijl deze voor versnelde route gereden worden, de bediening van Lieshout en Gerwen vervielenverviel voor de sneldiensten.
*[[Lijn 51 Nieuw-Bergen Gemeentehuis - Goch Station|Lijn 51: Nieuw-Bergen - Goch]]: deze lijn was niet langer opgenomen en mogelijk vervallen.
*[[Lijn 70 Nijmegen Centraal Station - Eindhoven Station|Lijn 70: Nijmegen - Eindhoven]]: nieuwe sneldienst van Nijmegen naar Eindhoven. Deze lijn reed 1x per uur op maandag t/m vrijdag tot het begin van de avond. In de spitsuren reden extra ritten tussen Eindhoven en Gemert. Deze lijn reed van Nijmegen rechtstreeks naar Grave en verder naar Uden, Boekel, Gemert, Beek en Donk en vervolgens rechtstreeks naar Eindhoven. Er werd maar op een beperkt aantal haltes gestopt.
16.108
bewerkingen

Navigatiemenu