Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

OV-chipkaart

1.678 bytes toegevoegd, 14 okt 2009 14:14
algemeen inleidend stukje over het reizen op saldo met de chipkaart, en een stukje over chippen bij NS
Het is de bedoeling dat de OV-chipkaart uiteindelijk alle huidige vervoerbewijzen, zoals de [[strippenkaart]]en, treinkaartjes en abonnementen, zal gaan vervangen.
 
== Werking ==
===Reizen op saldo===
Op de OV-chipkaart kan een saldo worden geladen waarmee reizen worden betaald. Het maximumsaldo is 150,-.
Bij het inchecken wordt een borg afgeschreven, bij het uitchecken wordt dit, minus de reiskosten, teruggestort op de kaart. De reissom wordt berekend uit een basistarief plus een bedrag voor de afstand die is gereist, deze wordt berekend per kilometer, er wordt dus geen gebruik meer gemakat van zones.
 
Het basistarief en de kilometerprijs zijn per regio over vervoerder vastgesteld. Het basistarief is meestal €0,75, de kilometerprijs varieert van €0,10 tot €0,14.
 
Ook de borg kan verschillen: bij de stadsvervoerders is dit 4 euro (het is niet noodzakelijk dat dit bedrag op de kaart staat, ook bij een lager saldo kan gewoon ingecheckt worden, zolang het saldo maar niet negatief is. Bij NS is de borg 20 euro bij een anonieme chipkaart en 10 euro bij een persoonlijke chipkaart.
== Implementatie ==
=== Invoering Amsterdam (27 augustus 2009) ===
Na de uitfasering van de strippenkaart in de Rotterdamse metro volgde in augustus de Amsterdamse metro. Het [[GVB]] voerde de weken voordat de strippenkaart werd afgeschaft een uitgebreide campagne in kranten en op lokale tv-zenders. Verder werden alle voertuigen voorzien van informatie, reden er reclamevoertuigen rond en waren stations volledig behangen met posters voor de OV-chipkaart. Daarnaast had het GVB de chipkaarten extra goedkoop gemaakt om zoveel mogelijk mensen te laten overstappen. In de weken rondom 27 augustus heeft het GVB bijna 600 man extra personeel en monteurs ingezet. Net zoals in Rotterdam ontstonden er vooral bij de verkooppunten van het vervoersbedrijf en bij de automaten lange rijen, voor de rest ging de introductie op wat sputterende automaten na vrij soepel.
 
=== Invoering NS ===
Sinds 1 oktober is het mogelijk bij NS op saldo te reizen met een anonieme OV-chipkaart. Eind 2009 wordt dit ook mogelijk met een voordeelurenabonnement op een persoonlijke OV-chipkaart.
 
Om hier gebruik van te kunnen maken moet deze mogelijkheid eerst geactiveerd worden, waabij je moet kiezen tussen 1e of 2e klas (dit kan later nog veranderd worden). NS kent geen basistarief: de ritprijs wordt op dezelfde manier berekend als voor gewone treinkaartjes.
 
Een enkele reis is bij reizen op saldo goedkoper dan een papieren kaartje, de prijs van een retour is ongeveer gelijk. De tarieven worden in stappen aangepast zodat uiteindelijk een retour ook voor papieren kaartjes precies gelijk wordt aan twee enkele reizen.
=== Overzicht operationele gebieden ===
ap_users
2.180
bewerkingen

Navigatiemenu