Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Zeeland 2015

21 bytes toegevoegd, 18 jan 2015 00:44
Streekbus
Deze lijn wordt opgeheven. Vervanging komt er in de wintermaanden voor scholieren met [[Lijn 604 Oostburg Ziekenhuis - Hoofdplaat Dorp|lijn 604]].
* [[Lijn 4 Oostburg Ziekenhuis - Sluis Ridderstraat]]
Deze lijn wordt opgeheven. Vervanging komt er in de wintermaanden voor scholieren met de lijnen [[Lijn 604 Oostburg Ziekenhuis - Hoofdplaat Dorp|lijn 604]] en [[Lijn 612 Oostburg Ziekenhuis - Eede Zwaanstraat|612]].
* [[Lijn 6 Westdorpe Molenstraat / Zelzate (B) Debbauthoek - Terneuzen Busstation Westerscheldetunnel]]
Door [[Lijn 6 Terneuzen Busstation Westerscheldetunnel - Zelzate (B) Klein Rusland|de nieuwe lijn 6]] wordt er niet meer naar Westdorpe gereden. Het eindpunt in Zelzate wordt verlegd naar de halte Klein Rusland, daar wordt aansluiting geboden op [[Lijn 55 Gent Sint-Pieters - Zelzate Busstation|lijn 55]] naar Gent.
Deze lijn wordt vervangen door [[Lijn 515 Breskens Veerhaven - Biervliet Busstation|buurtbus 515]].
* [[Lijn 16 Terneuzen Busstation Westerscheldetunnel - Ossenisse Lageweg]]
Deze lijn wordt zonder vervanging opgeheven. Geen vervanging.
* [[Lijn 17 Nieuw Namen Centrum - Hulst Busstation]]
Deze lijn wordt zonder vervanging opgeheven. Geen vervanging.
* [[Lijn 19 Hulst Busstation - Breda Station]]
Zondags overdag wordt maar 4x/dag gereden van Hulst naar Breda en 3x/dag van Breda naar Hulst. Op zondagavond wordt nog wel 1x/uur gereden. De ritten met beginpunt Nieuw-Namen vervallen. De afwijkende dienstregeling op maandag en vrijdag blijft bestaan. Op maandag tijdens de vakanties blijft de afwijkende dienstregeling van kracht. Op zaterdag wordt de gehele dag 1x/2 uur gereden. In Hulst wordt de halte Zoutestraat toegevoegd. In Breda wordt via de Karnemelkstraat gereden.
De routevariant via de Willem de Zwijgerlaan vervalt. Op zaterdag wordt de frequentie verhoogd naar twee keer per uur.
* [[Lijn 23 Goes Station - 's Heerenhoek Kerk]]
Alle ritten in de spits (met uitzondering van de vakantieperiodes) gaan van/naar Borssele rijden met een frequentie van 2x/uur. In de middagspits wordt er vanaf Borssele niet meer via het Tolplein in 's-Heeerenhoek gereden. De route in 's-Heer Ardenskerke Arendskerke wordt aangepast. De lijn rijdt in de avonduren, maar nog slechts tot 19:00 uur en . Ook op zondag wordt niet meer gereden.
* [[Lijn 25 Goes Station - Baarland Schansstraat]]
Deze lijn wordt opgeheven, vervanging tussen Goes en 's-Gravenpolder komt er met de nieuwe spitsbus 225. Het overige gedeelte van het traject wordt overgenomen door buurtbussen [[Lijn 595 Goes Station - Hoedekenskerke Dorp|595]] & [[Lijn 597 's-Heerenhoek Tolplein - Hoedekenskerke Dorp|597]]. Buurtbus 595 zorgt ook voor vervanging buiten de spitsuren tussen Goes en 's-Gravenpolder. De dorpen in de zak van Beveland worden door het wegvallen van lijn 25 niet meer in het weekend bediend.
Deze lijn wordt opgeheven en vervangen door [[Lijn 584 Middelburg Station - Veere Kaai|buurtbuslijn 584]]. Deze buurtbuslijn rijdt richting Veere via het centrum van Middelburg en heeft een gewijzigde route in Veere. Door de invoering van de nieuwe buurtbuslijn verliest Veere haar busverbinding in het weekend.
* [[Lijn 102 Bergen op Zoom Station - Oude Tonge Busstation]]
In de spits rijdt een extra rit van Sint Philipsland naar Bergen op Zoom. Er wordt niet meer via Nieuw-Vossemeer gereden en de extra ritten tussen Oude-Tong Tonge en Tholen zijn vervallen.
* [[Lijn 107 Bergen op Zoom Station - Stavenisse Poststraat]]
Het eindpunt wordt verlegd naar de Provinciale Weg te Sint Maartensdijk. Lijn 107 rijdt niet meer 2x/uur en er wordt er alleen nog maar 1x/uur van Bergen op Zoom naar Sint Maartensdijk gereden. De lijn keert terug als lijn 108 naar Bergen op Zoom. De ritten rijden net als lijn 108 een rondje via Stavenisse.
* [[Lijn 108 Bergen op Zoom Station - Sint Annaland Dorpsweg]]
Het eindpunt wordt verlegd naar de Provinciale Weg te Sint Maartensdijk. In het weekend rijdt lijn 108 alleen van Sint Maartensdijk naar Bergens Bergen op Zoom. Doordeweeks wordt 2x/uur van Sint Maartendijk naar Bergen op Zoom gereden en in de omgekeerde richting maar 1x/uur. De ritten vanuit Bergens Bergen op Zoom rijden na Sint Maartensdijk via Stavenisse weer terug naar Sint Maartensdijk en daarna weer terug naar Bergen om Zoom.
* [[Lijn 132 Goes Station - Zierikzee Haringvlietstraat]]
Er wordt niet meer 6x/uur gereden op de lijn. Doordeweeks wordt 4x/uur gereden behalve tussen 9:00 en 13:00 en 's avonds. Richting Goes wordt vanaf 13:00 uur om de 5 en 25 min gereden (4x/uur) en richting Zierikzee om de 10 en 20 min (4x/uur). De frequentie op zaterdagochtend is verlaagd naar 1x/uur.
ap_users
17.281
bewerkingen

Navigatiemenu