Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken
dienstregeling 2015
{{Sjabloon:nieuwedrgl1}}
{{LijnInfo
|lijnnr=5
== Route ==
In de avonden en op zondag in het weekend rijdt deze bus komende uit Groesbeek in Beuningen door naar de Tiberiuslaan en neemt daarmee een deel van de route van lijn 11 over omdat deze niet 's avonds en op zondag rijdt.
{{RouteTop |
Per [[Concessie Arnhem - Nijmegen 2010|13 december 2009]] wordt lijn 5 gereden onder de naam Breng. Op [[Concessie Arnhem - Nijmegen 2013|9 december 2012]] is de avondroute van Breedeweg naar de Horst vervallen. Beide eindbestemmingen werden weer alternerend aangedaan. In Nijmegen ging lijn 5 een langere route via het Waterkwartier rijden; wegens de aanleg van de nieuwe Waalbrug kon de oude route over de Kanaalstraat niet meer bereden worden. Tevens werd de bus komende vanuit Beuningen in de richting van Groesbeek 's avonds en op zondag geknipt op station Nijmegen.
Op 2 juni 2013 werd de knip in de rustige uren weer ongedaan gemaakt. Ook wijzigde de dalroute in Beuningen. De bus reed niet langer een lusroute via de Wilhelminalaan naar de Tiberiuslaan en verder richting Aalsterveld. In plaats hiervan ging lijn 5 de reguliere route naar Aalsterveld rijden en reed vanaf door naar de Tiberiuslaan en kreeg daar een eindpunt. Omdat lijn 11 per [[Concessie Arnhem - Nijmegen 2015|14 december 2014]] niet meer op zaterdag reed ging lijn 5 vanaf deze dag ook op zaterdag naar het eindpunt Tiberiuslaan rijden.
=== Oude route Beuningen ===
29.349
bewerkingen

Navigatiemenu