Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 79 Zwanenburg Seevank - Aalsmeer Hortensiaplein

64 bytes toegevoegd, 10 aug 2014 11:05
k
geen bewerkingssamenvatting
In de spitsuren werd 1x/uur het hele traject gereden, aangevuld met 1x/uur binnen Hoofddorp (soms van/naar Zwanenburg). In de daluren en zaterdag overdag werd 1x/uur tussen het Spaarne Ziekenhuis en Aalsmeer gereden, aangevuld met 1x/uur tot het [[Hoofddorp|Station]]. In de avonduren en op zondag werd alleen binnen Hoofddorp 1x/uur gereden.
Vanaf [[Concessie Amstelland-Meerlanden 2005|12 december 2004]] vervielen alle ritten in de daluren en op zaterdag overdag die <u>binnen</u> Hoofddorp werden gereden, de frequentie ging hierdoor in feite terug naar 1x/uurover het hele traject tussen het Spaarne Ziekenhuis en Aalsmeer.
Op [[Concessie Amstelland-Meerlanden 2006|11 december 2005]] ging [[Lijn 79 Amsterdam Station Sloterdijk - Aalsmeer Hortensiaplein|lijn 79]] vanaf Zwanenburg verder rijden via de N200 naar station [[Amsterdam Sloterdijk]]. Keerzijde van deze verlenging was dat deze verbinding vrijwel los kwam te staan van de rest van het traject naar Aalsmeer. Op dit nieuwe traject werd van maandag t/m zaterdag overdag elk half uur gereden en daarbuiten 1x/uur. De rest van de route en dienstregeling op het traject Zwanenburg - Aalsmeer bleef ongewijzigd.
ap_users
86.319
bewerkingen

Navigatiemenu