Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Categorie:Concessie

101 bytes verwijderd, 26 jan 2014 00:21
geen bewerkingssamenvatting
In het openbaar vervoer Een concessie is een '''concessie''' een pakket vergunning van lijnen en andere vervoersdiensten de overheid die een anderen uitsluit. Ook in het openbaar vervoer wordt gewerkt met [[:categorie:OV-autoriteit|OV-autoriteitconcessies]] onder bepaalde voorwaarden exclusief aan . De verkrijger van de concessie of concessiehouder krijgt (een aantal jaar) het alleenrecht op een [[:Categorie:Vervoerder|vervoerder]] toekentpakket van (openbaar)vervoerdiensten.
In Onder het Nederlandse [[openbaar vervoer]] worden sinds de invoering van de [[Wet Personenvervoer 2000]] de meeste kopje '''ondercategorieën''' staan verwijzingen naar categorieën met pagina's over buitenlandse, niet concessiegebonden en voormalige concessies openbaar aanbesteed. Een concessie geeft de vervoersmaatschappij Onder het exclusieve, maar tijdelijke recht op het verrichten van openbaar vervoer binnen een bepaald gebied of op een bepaalde verbinding. Directe concurrentie kopje '''Pagina’s in het gebied, zoals categorie "Concessie"''' staan alle huidige vervoerconcessies in het Verenigd Koninkrijk, is hierdoor niet mogelijkNederland.
==Zie ook==* het artikel '''[[Overzicht overzicht van concessies]]''' - Een voor een overzicht van voormalige, huidige en toekomstige concessiesin Nederland.
[[Categorie:alles]]
ap_users
17.094
bewerkingen

Navigatiemenu