Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

DDAR

19 bytes toegevoegd, 1 jan 2014 21:57
Inzet
Er zijn ook plannen geweest om vijfwagenstammen te vormen bestaande uit Bvk + ABv + Bv + Bv + mABk. Hiervoor was het nummer 7900 oorspronkelijk gereserveerd. In een periode van materieelschaarste en een constructiewijziging aan de mDDMs werden echter bovengenoemde zeswagenstammen DDAR geformeerd. Het reeds in de stammen aanwezige 7900-nummer werd hiervoor gebruikt. Met deze actie werden 3 mDDMs bespaard en 3 Bvk's. De Bvk's zijn toen ingezet met [[ICRm]] als korte trek-duwstammetjes.
==Inzet==DDAR wordt werd met name ingezet in op [[stoptrein]]en en [[sneltrein]]endiensten, maar rijdt reed ook in op enkele [[intercity]]'sseries. Ze rijden reden in de hele Randstad en op een aantal uitlopers. Bovendien worden werden ze vaak ingezet voor voetbaltreinen of andere treinen bij evenementen.
===Inzet tot nu toe===
DDAR is in de hele Randstad ingezet. Ze zijn werden altijd te vinden geweest in ingezet op de sneltreinen Amsterdam - Breda via Haarlem (de huidige [[Treinserie 2200 ({{drgljaar}})|serie 2200]]). In hun eerste dienstjaren zijn ze ook veel als intercity ingezet, en deden ze diensten in wat we nu kennen als de [[Treinserie 3000 ({{drgljaar}})|serie 3000]] Amsterdam - Arnhem/Nijmegen. De treinen op de Flevolijn zijn waren ook al sinds mensenheugenis jarenlang onderdeel van het werkpakket van DDAR. In veel series wordt werd de inzet van DDAR en Mat '64 afgewisseld. Het ene jaar DDAR, het andere jaar Mat '64, of mengparken. Voorbeelden hiervan zijn waren de [[serie {{S|5100]]}}, de [[serie {{S|6300]] }} en de treinen die samen het Rondje Randstad vormen: de [[serie {{S|5000]]}}, de [[serie {{S|5700]] }} en de daaraan gekoppelde [[serie {{S|4900]]}}.
=== Inzet in de [[dienstregeling 2012]] ===
ap_users
17.094
bewerkingen

Navigatiemenu