Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2013

1 byte toegevoegd, 24 dec 2013 02:50
Stadsdienst Nijmegen
* [[Lijn 3 Nijmegen Centraal Station - Groesbeek Zuidmolen|Lijn 3: Nijmegen Centraal Station - Groesbeek Zuidmolen]]: nieuwe buslijn die op maandag tot en met zaterdag tweemaal per uur vanaf station Nijmegen en de Hazenkamp via de Erasmuslaan en de oostzijde van Brakkenstein naar Heilig Landstichting rijdt. In de spitsen wordt doorgereden van en naar Groesbeek; in de ochtendspits rijdt lijn 3 echter geheel niet vanaf station Nijmegen richting Brakkenstein, Heilig Landstichting en Groesbeek. Spitslijn 15 is het alternatief. Te Heilig Landstichting wordt via de voorzieningen aan de Panovenlaan gereden; in de ochtendspits neemt de bus van Groesbeek naar Nijmegen echter een snelle route via de Sionsweg. Het traject via de Hazenkamp en de bediening van Heilig Landstichting worden overgenomen van lijn 7. De route via de oostzijde van Brakkenstein is nieuw.
* [[Lijn 4 Nijmegen Sint Maartenskliniek - Wijchen Randweg Noord|Lijn 4: Nijmegen Sint Maartenskliniek - Wijchen Randweg Noord]]: deze buslijn komt te vervallen. Het traject van lijn 4 wordt overgenomen door lijn 13.
* [[Lijn 4 Nijmegen, Centraal Station - Aldenhof|Lijn 4: Nijmegen Centraal Station - Aldenhof]]: nieuwe buslijn die de hele week door tweemaal per uur vanaf station Nijmegen via de Hazenkamp en over de Hatertseweg naar Aldenhof rijdt. De bediening van de Hazenkamp wordt overgenomen van de oude lijn 7; de bediening van Aldenhof wordt overgenomen van de lijnen 2 ('s avonds en op zondag) en 9 (maandag tot en met vrijdag zaterdag overdag).
* [[Lijn 5 De Horst Kerk / Breedeweg Kerkplein - Beuningen Aalsterveld|Lijn 5: De Horst Kerk / Breedeweg Kerkplein - Beuningen Aalsterveld]]: lijn 5 maakt tussen station Nijmegen en Weurt voortaan een ommetje via het Waterkwartier. ’s Avonds en op zondag wordt niet meer via Breedeweg naar De Horst gereden. Beide eindbestemmingen worden voortaan alternerend aangedaan. Tevens wordt lijn 5 's avonds en op zondag geknipt op station Nijmegen in de richting van Groesbeek. De overstaptijd bedraagt ongeveer een kwartier.
* [[Lijn 6 Nijmegen, Station Dukenburg - Neerbosch-Oost|Lijn 6: Nijmegen, Brabantse Poort - Neerbosch-Oost]]: de ritten tussen Neerbosch-Oost en Hatert in de avonduren en op zondag worden doorgetrokken naar de Brabantse Poort zodat er op die tijden op het gehele traject een kwartierdienst ontstaat.
16.110
bewerkingen

Navigatiemenu