Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie Schiermonnikoog (2008-2012)

480 bytes toegevoegd, 13 dec 2013 13:45
geen bewerkingssamenvatting
|periode=01.03.2008 - 08.12.2012
}}
De '''concessie Schiermonnikoog''' omvatte de busdiensten op het waddeneiland Schiermonnikoog. Na afloop zijn de lijnen geïntegreerd in de [[concessie Noord- en Zuidwest-Friesland en Schiermonnikoog]].
De '''concessie Schiermonnikoog''' In 2001 werden de buslijnen voor het eerst aanbesteed. Het contract werd sinds 1999 uitgevoerd door [[gegund aan Arriva]](die de busdiensten al verzorgde) en liep van 1 januari 2002 t/m 31 december 2007. In 2008 ging Daarna werd het laatste contract inverlengd tot 1 maart 2008. Deze loopt tot De tweede aanbesteding werd wederom gewonnen door Arriva en liep van 1 maart 2008 t/m 8 december 2012 (. De concessie kon nog met een optie tot een verlenging voor 3 drie jaar). Na afloop is geïntegreerd in verlengd worden, maar hier zag de [[concessie Noord- en Zuidwest-provincie Friesland en Schiermonnikoog]]van af.
== Bijzonderheden ==In de zomermaanden rijden reden er extra bussen onder lijnnummer 140 vanaf het Strandhotel via het dorp naar het Badstrand v.v. Deze extra bussen voeren het lijnnummer 140 <small>''Onderstaande informatie staat in de tegenwoordige tijd, omdat dit ook nog van toepassing is op de huidige situatie.''</small> De lijnnummers worden in de praktijk niet getoond op de bussen. Op de displays worden de haltes getoond. In de drukke zomermaanden worden verschillende routes gereden, afhankelijk van het aanbod van reizigers. Hierbij worden delen van lijnen gereden, of lijnen gekoppeld.  De dienstregeling geldt meer als richtlijn, in de praktijk wordt er net zoveel eerder of zoveel later gereden totdat alle reizigers bij de haltes vervoerd zijn.
Normaal gesproken sluiten alle bussen naar de Veerdam aan op de boot van Wagenborg naar Lauwersoog. Als deze boot extra afvaarten maakt worden er ook extra busritten gereden. Daarnaast worden de bussen gebruikt voor groepsvervoer op het eiland.
Op Schiermonnikoog geldt de OV-chipkaart niet, met uitzondering van de studenten OV-jaarkaarthet [[studentenreisproduct]]. In de bus worden eilandretourtjes verkocht.
== Lijnennet = Lijnen ===
* [[Lijn 140 Schiermonnikoog, Veerdam - Strandhotel / Oosterreeweg]]
* [[Lijn 141 Schiermonnikoog, Veerdam - De Monnik]]
== Materieel ==
Naar nu bekend was het volgende materieel aanwezig op Schiermonnikoog:*6x Deze concessie werd de laatste jaren uitgevoerd met een zestal [[VDL Berkhof Ambassador]]bussen.
ap_users
17.094
bewerkingen

Navigatiemenu